Bu insanlar resmen evrim geçirmiş! Görenler bir daha bakıyor işte dünyadaki en farklı insanlar

Bu insanlar resmen evrim geçirmiş! Görenler bir daha bakıyor işte dünyadaki en farklı insanlar

Dünyanın varoluşundan berri binbir çeşit insan doğdu ve öldü. Bazı insanlar ise diğer insanlardan önemli ölçüde ayıran özellikleri ile doğdu. Haberimizde genetik değişikliği sebebi ile dikkat çeken insanları derledik...

Bir canlıyı ötekilerden ayırt eden biçimsel ve yapısal karakterlerin gelişmesi yolunda geçirilen bir dizi değişme olayına evrim denilmekte. Fakat bu insanları diğer insanlar ayıran bariz belli olan özellikleri var. İşte genetik değişikliği olan o insanlardan bazıları...

8-den-basla.jpg

- Büyük gözler

Waardenburg durumu, insan genlerinde mutasyona sahip son derece nadir bir durumdur. Durum sadece 40.000 kişiden 1'inde bulunur. Etkilenen kişinin ekstra geniş gözlere sahip olmasına neden olur. Nadir görülen sağırlıktan da muzdarip olabilirler. Stef Sanjati, Waardenburg rahatsızlığına sahip ünlü bir YouTuber ve platformunu insanları bu nadir durum ve bunun vücudunu nasıl etkilediği konusunda eğitmek için kullanıyor.

9.jpg

- İki renk, bir göz

Yukarıdaki resimdeki kişi, irisinin iki farklı renge sahip olmasına neden olan heterokromi adı verilen bir durumdan muzdariptir. Gözler genellikle insanların güzellikle ilişkilendirdiği şeyler listesinde üst sıralarda yer alır, bu nedenle bu kişi kadar eşsiz gözlere sahip olmak ancak genetik piyangoyu kazanmak olarak kabul edilebilir.

10.jpg

- Uzun ayak parmakları

Yukarıdaki resim birinin ayağına ait. Bu doğru, bu bir el değil. Bu kişi son derece uzun ayak parmaklarıyla doğmuş, aynı durumla dünyaya gelen ebeveynlerinden miras kalmış bir şey. Kadın, bu resmi Twitter'da paylaştı ve onlara "Yunan ayakları" dedi. O zamandan beri, nasıl görünürse görünsün ayaklarını sevdiğini açıkladı.

11.jpg

- Son derece uzun bir kadın

Brezilya'dan Elisany Silva, gezegendeki en uzun kadınlardan biridir. Boyu tam tamına 203 cm. Yukarıda resmedilen kocası sadece 172 cm boyunda. Boyu onu gerçekten eşsiz kılıyor. Kocası karısını çok seviyor ve aralarındaki boy farkını umursamadığını belirtiyor.

12.jpg

- Yarım beyaz bir yüz

Bu kadın, yüzünün bir tarafındaki pigmenti etkileyen, tek taraflı vitiligo adı verilen bir durumla dünyaya geldi. Diğer yarısı tamamen normal görünüyor. Bu eşsiz özelliği, onu diğerlerinden farklı kılıyor, gençken sorun yaşadığı bir şey. Neyse ki, benzersiz görünümünü benimsemeyi öğrendi.

13.jpg

- Son derece uzun başparmak

Bu adamın baş parmağı çok uzun. İşaret parmağı kadar büyük ve oldukça ürkütücü görünüyor çünkü başparmağı bu kadar uzun görmeye alışık değiliz. Bu durum triphalangeal başparmak olarak bilinir ve düşündüğünüz kadar sıra dışı değildir. Dünya çapında yaklaşık 25.000 bebeği etkiler.

14.jpg

- Kazadan miras kalan dna

Şimdi bu garip bir durum. Bu kadının babası daha on yaşındayken bir kaza geçirmiş ve işaret parmağının bir kısmını kaybetmesine neden olmuş. Vücudundaki bu değişiklik, garip bir nedenden dolayı DNA'sına kök salmıştı. Kızına, babasının parmağının bittiği noktada büyümesi duran bir parmak miras kaldı.

3-001.jpg

- Sakallı bir kadın

Yukarıdaki resimdeki kadın Hannam Kaur, uzun süredir kendini sevmeyi ve kendine özgü özelliğini benimsemeyi öğrenmiştir. Polikistik over sendromu adı verilen bir durum, bazı erkeklerden bile daha fazla sakal çıkmasına neden olur. Bir kadın vücudunun neye benzemesi gerektiğinin yeniden tanımlanmasını savunuyor, bu da çoğu insandan farklı göründüğünüzde uğrunda savaşmak için mantıklı bir şey gibi görünüyor.

15.jpg

- Bu kız dünya çapında ünlendi

Bu kız, orta çağdan beri vücudunun her yerinde kıl çıkmasına neden olan bu durumdan muzdarip olduğu bilinen 50 kişiden biri. Bu kız, insanlar onu ve onun nadir durumunu öğrendiğinde dünya çapında ünlendi. Durumu, vücudunun her yerinde anormal saç büyümesine neden oluyor, hatta tüm yüzünü kalın bir kürk tabakasıyla kaplıyor. Bunun onu güvensiz yapacağını düşünebilirsiniz, ancak bu kız farklı görünmesine rağmen kendini sevmeyi başardı. Muhtemelen dünyanın en kıllı kızının fotoğraflarını görmüşsünüzdür. Supatra “Nat” Susuphan, 2010 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiğinde resmen “Yaşayan En Tüylü Kız” statüsünü aldı. Supatra oldukça sıra dışı bir görünüme sahip olabilir, ancak bununla harika bir şekilde başa çıkıyor. Küçükken alay edilirdi, ancak Guinness Rekorlar Kitabı'ndan resmi olarak tanınmasıyla her şey değişti. Bir anda tüm dünyada popüler oldu. Okulda herkes ona ünlüymüş gibi davranmaya başladı ve bir sürü arkadaş edindi.

16.jpg

Geçmişte doktorlar saçlarını lazerle almaya çalıştılar. Ne yazık ki bu işe yaramadı ve saçlar yeniden uzadı. O kadar hızlı büyüyor ki her hafta saçını kestirmesi gerekiyor. Sumatra, diğer insanlara kusurlarına rağmen kendini nasıl seveceğini öğretmeyi hayatının görevi haline getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN