Bu ipuçlarıyla mutfağınızdaki her türlü tencere ve tavayı kolayca temizleyebilirsiniz! Bu yöntemleri deneyenler bağımlısı oluyor

Bu ipuçlarıyla mutfağınızdaki her türlü tencere ve tavayı kolayca temizleyebilirsiniz! Bu yöntemleri deneyenler bağımlısı oluyor

Biz kadınların günün yarısı bazen de daha fazlası hiç şüphesiz mutfakta geçiyor. Zaman zaman mutfağımızda yemek yaparken kullandığımız tencere ve tavalarda yemek yanabiliyor ve bazen bu yemek artıkları bir türlü çıkmıyor. İşte bu konuda ne yapmanız gerektiğini ayrıntılı açıkladık...

Bulaşık deterjanı gerçekten uzun bir yol kat edebilir, ancak bir tencere veya tava için yapabileceklerinin bir sınırı vardır. Tavanızın dibinde topaklanmış bir gözleme, yanmış patates artıkları; bazı şeyler sabunlu suda biraz ovmaktan daha fazlasını gerektirir. Neyse ki, bu ipuçları tencere ve tavalarınızı temizlemeyi çok daha kolay hale getirecek!

screenshot-1.webp

PASLANMAZ ÇELİK

Çelik bir tencere veya tavayı temizlemek için ihtiyacınız olan tek şey 1 çay kaşığı sıcak su ve 2 çay kaşığı kabartma tozu karışımıdır. Bunu bir süngerin üzerine koyun ve ovalayın. Lekeler çok inatçıysa, şunları deneyebilirsiniz: 1 yemek kaşığı kabartma tozu ile 1 yemek kaşığı hidrojen peroksiti karıştırın. Kısaca fırçalamak için bir sünger kullanın ve ardından 20 dakika bekletin. Ardından, hepsini ovalayabilir ve tencereyi veya tavayı durulayabilirsiniz.

maxresdefault.jpg

ALÜMİNYUM

Alüminyum bir tencereniz veya tavanız var mı ve yemek artıkları kolayca gevşemeyi reddediyor mu? Eşit miktarda su ve tartar kreminden bir macun yapın. Lekeyi macunla parlatın ve ardından suyla durulayın. Lekeler bundan daha mı inatçı? 60 ml beyaz sirke, 60 ml su ve 2 yemek kaşığı krem ​​tartarı karıştırın. Bunu söz konusu tavada kaynatın ve ocağı kapatın. Bir saat bekletin ve ardından tavayı normalde yaptığınız gibi yıkayın.

basliksiz-6.jpg

CAM

Lazanya cam bir fırın kabında yapıldı ve şimdi artıklar çıkmıyor mu? Çanağı lavaboya koyun ve üzerini sıcak suyla kapatın. Yaklaşık 30 gram karbonatı suyla karıştırın ve ıslanmasına izin verin. Bulaşıkları ovmak için bir sünger kullanın ve ardından sıcak su ve bulaşık sabunu ile yıkayın.

1-007.jpg

BAKIR

Çoğu insanın bakır bir tenceresi veya tavası yoktur, ancak varsa, onu düzgün bir şekilde nasıl temizleyeceğinizi bilmek isteyeceğinizden eminiz. Kurtulamadığınız lekeler veya artıklar varsa tavaya biraz sirke dökün. Biraz tuz ve ardından biraz daha sirke ekleyin ve tavayı ovalamak için bir sünger kullanın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN