Bu ipuçlarıyla yağ lekeleri tarihe karışacak! Giysilerinizdeki yağ lekelerini çıkarmanın 5 yolu

Bu ipuçlarıyla yağ lekeleri tarihe karışacak! Giysilerinizdeki yağ lekelerini çıkarmanın 5 yolu

Giysilerdeki yağ ve gres lekelerinden daha sinir bozucu bir şey yoktur. Kazalar olur, ancak bu en sevdiğiniz gömleği atmanız gerektiği anlamına gelmez. En azından kurtarmaya çalışmalısınız. İnatçı yağ ve gres lekelerini çıkarmanıza yardımcı olacak en iyi ipuçları için haberimize kulak verin...

Mutfakta yemek pişirirken veya özenle hazırlanmış bir akşam yemeği yerken, yanlışlıkla giysilerinize yağlı bir şey dökebilirsiniz. Lekeyi mümkün olduğunca çabuk suyla durulamaya çalışsanız veya hemen çamaşır makinesine atsanız bile yağ lekelerini temizlemek zor olabilir. Hiç şüphe yok ki, gres ve yağ, giysilerdeki en inatçı lekelerin bazılarını geride bırakır. Tamamen temizlemeleri zor olabilir, ancak ne kadar erken denerseniz o kadar iyi olur. Başarınız lekeye, kumaşın malzemesine ve rengine ve onu temizlemeye çalışma şeklinize bağlıdır.

Lekeler ilk başta çok fazla görünmese de zamanla kumaşı koyulaştırma eğilimindedirler, bu yüzden onları mümkün olan en kısa sürede çıkarmak için çalışmak önemlidir. Ne kadar uzun süre beklerseniz, yağ ve gres o kadar fazla emilir. Kuruduktan sonra lekeyi çıkarmak çok daha zor olacaktır ve giysilerinizi kurtarılamayacak kadar mahvedebilir. Neyse ki, bu inatçı lekelerden kolayca kurtulmanıza yardımcı olacak birkaç püf noktası var!

Bu yöntemler harikalar yaratıyor!

1. DİŞ MACUNU

Diş macununu lekeye sürün ve kurumasını bekleyin. Diş macununu soğuk suyla durulayın, ancak bunu yalnızca macun tamamen kuruduğunda yapın. Ardından, giysiyi normalde yaptığınız gibi çamaşır makinesinde yıkayın.

2. BEYAZ GAZ

Yağ lekesine biraz beyaz gaz sürün ve ardından giysiyi çamaşır makinesinde normal sıcaklıkta yıkayın. Leke tamamen kaybolacaktır. Bu yöntem aynı zamanda eski yağ lekeleri için de çok işe yarar.

basliksiz-29.jpg

3. BULAŞIK SABUNU

Yağ lekesine biraz seyreltilmemiş bulaşık deterjanı sürün ve bir sünger veya bez kullanarak sabunu lekeye iyice sürün. Sabunu giysilerden durulamayın, hemen çamaşır makinesine koyun.

4. YARIM YAĞLI SÜT

Lekeye biraz yağsız süt dökün ve yaklaşık 15 dakika bekletin. Ardından, giysiyi hemen çamaşır makinesinde yıkayın. Leke tamamen kaybolacak!

5. KABARTMA TOZU (İNATÇI LEKELER İÇİN)

İnatçı lekeler olması durumunda, lekenin üzerine bulaşık deterjanıyla birlikte biraz kabartma tozu serpin ve ardından bir diş fırçası ile ovalayın. Kabartma tozu hafifçe kuruyana ve lekeyi sert bir macunla kaplayana kadar bir süre dinlendirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN