Bu karışımı yapan 30 günde 3 beden birden incelecek! İğne ipliğe çeviren gizli formül!

Bu karışımı yapan 30 günde 3 beden birden incelecek! İğne ipliğe çeviren gizli formül!

Kilo alımı son yılların en büyük problemi olarak görülürken yağlı beslenmek egzersiz yapmamak ve düzensiz uyku kilo alımı nedenlerinde ilk sırada yer alıyor. Fazla kilolar birçok hastalığı da beraberinde getirirken fazla kilolardan kurtulmak için yapılması gerekenleri sizler için bir araya getirdik. İşte kilo vermeye yardımcı o besinler…

Vücutta biriken fazla yağlar diyabet kalp hastalığı gibi pek çok farklı sorunu da beraberinde getiriyor. En zor yağ yakım bölgesi olan karın bölgesinde biriken fazla yağlardan kurtulmak için neler yapılabileceği de en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Yağ yakımının hızlandıran belli başlı besinler ile daha hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz. İşte kilo vermeye yardımcı o besinler…


YAĞ YAKIMINI DESTEKLEYEN BESİNLER

greyfurt.jpg
GREYFURT

İnsülin seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olan greyfurt, uzun süre tokluk hissi yaratarak metabolizmayı hızlandırma etkisine sahiptir. Kilo verme aşamasında mucizevi besinler arasında yer alan greyfurtun ilaçlarla birlikte tüketilmemesi tavsiye ediliyor. İlaç kullanan kişilerin greyfurt kullanmadan önce doktoruna danışması gerekmektedir.

kirmizi-meyveler.jpg

KIRMIZI MEYVELER

Kırmızı meyvelerin antioksidan etkisinden yararlanmak da yağ yakımı için oldukça önemlidir. Ahududu, çilek ve kızılcık gibi meyveler antioksidan açısından zengin besinler arasında yer alırken karbonhidrat seviyesinin düşük olması kilo verme aşamasında oldukça faydalı besinlerdir. Kırmızı meyveleri düzenli olarak tüketmek kilo verme aşamasında hızlandırır.
avakado.jpg
AVOKADO

Diyet listelerinin vazgeçilmez besini avakado ise Omega 9 yağ asitleri açısından oldukça zengindir. Düzenli tüketimde yağ yakımını hızlandırarak zayıflama sürecine de olumlu bir etkisi sağlar.

yumurta-1.jpg

YUMURTA

Yapılan araştırmalar kapsamında yumurta bazlı kahvaltılıkların uzun süre tokluk hissi sağlaması nedeniyle diyet listelerinde sık sık yer aldığı göze çarpıyor. Aşırı kilolu ve obez bireylerin uzun süre tokluk hissi sağlaması için yumurta tüketmesi tavsiye ediliyor. En kaliteli protein kaynağı olarak görülen yumurta ise yemekten sonra birkaç saat boyunca metabolizma hızını yaklaşık %20 ve %35 oranında arttırmaktadır.

yesil-cay-1.jpg

YEŞİL ÇAY
Sağlık açısından yararlı besinler arasında yer alan yeşil çay kilo verme aşamasında da oldukça etkili rol oynuyor. Metabolizmayı hızlandıran yeşil çay kalp riskini de azaltmaktadır. Tüm bunların yanı sıra kanser türlerine karşı da koruma sağlayan yeşil çay hem kilo verme hem de sağlık açısından en dikkat çeken besinler arasında yer alıyor.

baklagiller.jpg

BAKLAGİLLER
İçerisinde bulunan yüksek protein ve lif içeriği sayesinde uzun süre tokluk hissi sağlayan baklagiller dirençli nişasta olarak bilinen bir karbonhidrat kaynağıdır. Yapısı nedeniyle hızlı kilo verdiren baklagiller diyet listelerinde sık sık yer alıyor. Ancak bu bizi sinirin tüketimi aşamasında düşük yağ oranında pişirilmesi önemli bir yere sahiptir.

somon-baligi.jpg

SOMON BALIĞI
Muhteşem bir Omega 3 kaynağı olan somon balığı diğer balık türlerine kıyasla daha düşük kaloriye sahiptir. Obezite ve metabolik hastalıklara karşı savaş açan somon balığı kaliteli proteinler arasında da yerini alıyor.Uzun süre tokluk hissi sağlayan somon balığının da haftada iki kez tüketilmesi tavsiye ediliyor. Somon balığı birçok hastalığa karşı da Kalkan görevi görürken içerisinde A. C, D, B6, B12, D ve E vitaminlerini de bulunduruyor.
Somon balığının kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucu bir etkisi olduğu da görülmektedir. Kadınlar üzerinde yapılan bir çalışma kapsamında ayda bir ya da 3 kez somon balığı tüketen kişilerin koroner kalp hastalığı riskini de %21 oranında azalttığı tespit edildi.

chia.jpg

CHİA TOHUMU
Bir porsiyon Chia tohumunun içerisinde 11 gram lif bulunmaktadır. İçerisinde bulundurduğu lif sayesinde bağırsakların hızlı çalışmasını sağlayan Chia tohumunun kuru olarak tüketilmesi tavsiye edilmiyor.
Chia tohumunu tüketmek isteyen kişilere sütle birlikte karışımı yapılması tavsiye ediliyor. Bu kapsamda bir çay bardağı sütün içerisine bir yemek kaşığı chia tohumu ekleyerek tohumların şişmesine beklemeniz gerekiyor. Daha sonra karışımın puding kıvamına geldiğini göreceksiniz. Karışım içerisinde biraz bal ekleyerek lezzetli bir puding elde edebilirsiniz.

CHIA TOHUMUNU KİMLER TÜKETEMEZ?

Chia tohumunu hamile kadınların tüketmesi kesinlikle yasaktır. Bunun yanı sıra Yüksek tansiyon ilacı, diyabet ilacı kullanan kişilerin de bu besini tüketmemesi tavsiye ediliyor.
Kan inceltici etkisi bulunan Chia tohumunun kan sulandırıcı ilaçlarla birlikte kullanılmaması da tavsiye edilmektedir. Kan pıhtılaşma sorunu bulunan kişilerin bu besini tüketmeden Önce doktora danışması gerekiyor. Chia tohumunun tansiyon düşürücü etkisi bulunmaktadır.

hindistan-cevizi-suyu.jpg

HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU


Kilo vermek isteyen kişilerin tüketmesi gereken besinler arasında hindistan cevizi suyu da yer alıyor. Saf hindistan cevizi suyu içerisinde bulunan az miktarda şeker ve 5 temel elektrolit sayesinde kolay bir şekilde kilo verebilirsiniz. Hindistan cevizi suyunun içerisinde yer alan sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor sayesinde kilo verme hızınızı artırabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra hindistan cevizi suyu iyi bir sporcu içeceği olarak da görülmektedir.

kahve.jpg

KAHVE
Kafein kilo verme hızını arttıran besinler arasında yer almaktadır. Kahve içerisinde bulunan kafein miktarı da kilo verme aşamasını hızlandırırken içerisinde bulundurduğu teobromin, teofilin ve klorojenik asit sayesinde fazla kilolarınızdan kurtulmanızı sağlar. Düzenli tüketimde ciddi oranda kilo verdiğinizi fark edeceksiniz.

zencefil-cayi-1.jpg

ZENCEFİL ÇAYI
İçerisinde bulunan anti-inflamatuar özelliği sayesinde kardiyovasküler hastalıkları önleyen zencefil çayı antioksidan açısından da oldukça zengindir.Kan şekerini dengelemede önemli bir rol oynayan zencefil çayı tokluk hissini de arttırmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN