Bu maskeler ile yüzünüz bebek gibi olacak! işte yüzünüzdeki lekeleri hemen yok edecek o basit tarifler

Bu maskeler ile yüzünüz bebek gibi olacak! işte yüzünüzdeki lekeleri hemen yok edecek o basit tarifler

Güneş hasarı ve alerjik reaksiyonlardan diyete, tıkanmış gözeneklere ve kirliliğe kadar tüm bu faktörler cilt sağlığına zarar verir. Bunlar ciltte aşırı değişikliklere neden olabilir ve yüzünüzde inatçı lekelere neden olabilirsiniz! Kim parlak ve kusursuz bir cilt istemez ki? Bu 5 doğal ilaçla bu isteğe bir adım daha yaklaşın.

Lekeler söz konusu olduğunda, karın yağları kadar inatçıdırlar. Temelde ciltte herhangi bir tür iz, leke, yara izi veya renk değişikliğidir ve onlardan kurtulmak hiç de kolay değildir. Bu kusurlar, sizinle kusursuz ve temiz teniniz arasında devasa bir duvardır. Ancak daha temiz bir ciltle uyanmak istiyorsanız o zaman bir adım öne geçmeniz gerekiyor. O halde lafı daha fazla uzatmadan imdadınıza yetişebilecek ilaçları öğrenelim.

aloe-cilt3.webp

1. ALOE VERA

Aloe vera, her türlü cilt sorununu iyileştirebilen bir bileşendir. Cildi pürüzsüzleştirir ve cilt tahrişini, yaraları ve lekeleri yatıştırabilen anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Dr Rana, aloe'nin sivilce izi ve hiperpigmentasyon görünümünü azaltabileceğini söylüyor. Ayrıca kolajen ve elastin lifi üretimini artırmaya yardımcı olur.

Bunu şu şekilde uygulamanız gerekiyor: Cildinizi temizledikten sonra günde iki kez aloe vera suyu üzerine sürün. Yarım saat kadar beklettikten sonra sade su ile yıkayın.

elma-sirkesi-411b6ea9-d1e9-4b83-b660-c793989d48b3.webp

2. ELMA SİRKESİ (ACV)

Elma sirkesini cilt için kullandığınızda her şey mümkün. Elma sirkesi harika bir tonerdir ve cildinizi temizlemeye yardımcı olur. Fermantasyon işlemi ile yapıldığı için içinde asetik asit bulunur. Bu asit, ACV antibakteriyel ve antifungal özellikler verdiği için sağlıklı görünen cildin anahtarıdır. Bu nedenle, toz ve sebum sivilce yapmaya çalışsa bile, ACV onlara bir şans vermeyecektir. Konu pigmentasyon veya lekeler olduğunda, yayınlanan bir araştırma, elma sirkesinin gerçekten sihrini gerçekleştirebileceğini öne sürüyor. Bunun nedeni, polifenoller, pektin ve karotenoidlerle yüklü olmasıdır; bunların tümü hiperpigmentasyonu azaltmaya yardımcı olur ve cildinizin daha net ve sağlıklı görünmesini sağlayabilir.

Bunu şu şekilde uygulamanız gerekiyor: Besan, bal ve ACV'yi karıştırın. Bu macunu tüm yüzünüze uygulayın. 15 dakika boyunca açık tutun. Şimdi normal suyla durulayın.

60230f2079da3e0ff4d319ed.webp

3. ZERDEÇAL

Anında parlamak ister misiniz? Evet ise, o zaman zerdeçal yüz paketini denemelisiniz. Zerdeçal bir dizi cilt yararına sahiptir. Zerdeçal, anti-inflamatuar, antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahip gibi görünen bir bileşik olan kurkuminoid içerir. Sonuç olarak, zerdeçal akne dahil bazı cilt rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı olabilir. Zerdeçal, kurkuminoid adı verilen güçlü bileşikler içerir, kurkumin olarak bilinen aktif bir bileşene sahiptir. Curcumin, hastalık ve kanserle mücadele özellikleri ile bilinen bir antioksidandır. Kurkumin aynı zamanda doğal bir iltihap önleyicidir, yani vücudun iltihaplanma ve lekelere karşı savaşmasına yardımcı olabilir.

Bunu şu şekilde uygulamanız gerekiyor: Zerdeçal ve yoğurdu karıştırın ve pürüzsüz bir macun yapın. Önce yüzünüzü temizleyin ve ardından bu macunu tüm yüzünüze uygulayın. 15 dakika bekletin. Kuruduktan sonra, bu maskeyi ılık suyla nazikçe çıkarın.

shutterstock-251566309-custom.jpg

4. YEŞİL ÇAY

Yeşil çayın sağlıklı bir içecek seçimi olduğu gerçeği inkar edilemez. Ancak yeşil çaydaki yüksek konsantrasyondaki antioksidanların cildinizin sağlıklı ve parlak kalmasına yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Evet hanımlar, yeşil çay harikalar yaratabilir! Yeşil çayın antibiyotik, iltihap önleyici ve antioksidan özelliklere sahip 'Kateşinler' adı verilen bitki bazlı bileşikler içerdiğini ve bu nedenle yeşil çayın tüm bu tür lekeleri azaltmaya yardımcıdır.

Bunu şu şekilde uygulamanız gerekir: Yeni veya kullanılmış bir yeşil çay poşetini kesip açabilir, çay yapraklarını çıkarabilir ve klasik besan-lor kombinasyonu gibi normal yüz paketlerinize ekleyebilir veya sadece bir domatesle karıştırabilirsiniz. Ciltteki bronzlaşmadan kurtulmak için kullandığınız püre yüz paketi. Yeşil çay, cildinize ekstra doz parlaklık, beslenme ve ışıltı katacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN