Bu sebze tahtası resmindeki hatayı bulabilir misin? Sadece gerçek zekiler 5 saniyede hatayı bulabiliyor

Bu sebze tahtası resmindeki hatayı bulabilir misin? Sadece gerçek zekiler 5 saniyede hatayı bulabiliyor

Bu zeka bulmacasında, sebze tahtasında neyin tuhaf olduğunu belirlemeye çalışın. Sadece yüksek IQ'lu insanlar bu resimdeki tuhaf olan şeyi 5 saniye içinde fark edebilir.

Zeka bulmacası, bu eğlenceli oyunlar yaratıcı düşünme ile çözüldüğü için basit bir bilmeceyi daha ilginç hale getirir. Bu tür IQ testleri, Zeka Bölümünüzü öğrenmenin eğlenceli bir yoludur. Bu tür zeka oyunları, probleme bakarken verdiğiniz karara göre zeka seviyenizi test etmenize yardımcı olacaktır.

Cevap hemen önünüzde olmayacağından, bu tür zeka oyunlarıyla çözüme ulaşmak için biraz farklı düşünmeniz gerekir. Bu akıl bulmacalarını çözerken, problemi analiz etmeniz ve analitik becerilerinizi kullanarak cevaba ulaşmanız gerekiyor. Bu yüzden, resimdeki sebze tahtasında neyin tuhaf olduğunu belirlemeniz gereken ilginç bir zeka oyunu bulduk.

kapak.jpg

SEBZE TAHTASINDAKİ HATAYI BULUN

Yukarıdaki resimde, sebze tahtasında diğerlerinden bir şekilde farklı olan o tuhaf şeyi tanımlamanız gerekiyor. Bulmaca, "Bu resimde tuhaf olan ne?" diye soruyor. Resimde bir sebze tabağı ve bunun üzerine bir takım sebzeler ve bir bıçak görünüyor.

Cevap oldukça basit ama zor olduğu için soruyu cevaplamadan önce resme dikkatlice bakmanız gerekmektedir. Bir uyarı olarak, bu zeka oyununun cevapları sorunun hemen altında verilmiştir, bu yüzden fazla ileri kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun!

GİZLİ HATAYI BULDUN MU

Sebzelere dikkatlice bakarsanız, resimdeki tuhaf şeyi tanıyabileceksiniz. Tahtada tutulan sebzeler havuç, kırmızı biber, patates, pırasa, lahana ve domatestir. Ama bir dakika, domates bir sebze midir?

ZEKA OYUNU CEVABI

Domates, diğer sebzelerden farklı olarak bir meyvedir. Bilimsel olarak domates, bir çiçeğin döllenmiş yumurtalığından geliştiği için meyvedir. Botanikçiler onu bir meyve olarak görüyor ama beslenme uzmanları onu bir sebze olarak görüyor.

2-004.jpg

Yukarıdaki zeka oyunu, zeka ve gözlem becerilerinizin basit bir testidir. Bulmacayı öngörülen süre içinde çözmek yanal düşünmeyi gerektirir. Ancak, cevabı birkaç saniye içinde çözerseniz, kesinlikle tatmin olmuş hissedeceksiniz. Bu zeka oyunu, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN