Bu Temizlik Hileleri Hayatınızı Kolaylaştırır! İşte Henüz Bilmediğiniz 7 Kullanışlı Temizlik Hilesi

Bu Temizlik Hileleri Hayatınızı Kolaylaştırır! İşte Henüz Bilmediğiniz 7 Kullanışlı Temizlik Hilesi

Bu kullanışlı temizlik püf noktaları ile temizlik yapmak dünyanın en kolay işidir. İşte henüz bilmediğiniz 7 kullanışlı temizlik hilesi.

Temizliği daha eğlenceli hale getiremeyiz ama çok daha kolay hale getirebiliriz! Bu nedenle, temizliği sizin için çok daha kolay ve hızlı hale getirecek birkaç kullanışlı temizlik hilesinin bir listesini hazırladık.

BİR DAMLA ZEYTİNYAĞI

Paslanmaz çelik cihazlarınızdaki yağlı parmak izleri sizi deli mi ediyor? Zeytinyağı mükemmel bir çözüm sağlar. Bir kağıt havluya birkaç damla zeytinyağı (bebek yağı da işe yarayacaktır) sürün ve bunu paslanmaz çeliği ovalamak için kullanın. Parmak izleri tamamen kaybolacaktır.

1.jpg

BEYAZ TEBEŞİR

Çamaşır deterjanınızın yanında daima beyaz tebeşir parçaları bulundurun. Giysilerinizde yağ lekeleri varsa, tebeşir onları çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Lekelere biraz tebeşir sürün ve tebeşir tüm yağı emecektir. Giysiyi normalde yaptığınız gibi yıkayın. Leke üzerine biraz mısır nişastası serpmek de aynı etkiye sahip olacaktır.

MISIR NİŞASTASI

Şimdi mısır nişastasından bahsediyoruz, bu koyulaştırıcı madde aynı zamanda pencereleri temizlemek için harika bir üründür. 240 mililitre su, 240 mililitre beyaz sirke karışımı yapın ve buna cömert bir çay kaşığı mısır nişastası ekleyin. Bunun çözülmesine izin verin, pencerelerinizi temizlemek ve tamamen lekesiz olduklarından emin olmak için kendinize harika bir temizlik maddesine sahip olun.

BEYAZ SİRKE

Banyonuzdaki veya mutfağınızdaki minerallerin neden olduğu su lekeleri gerçekten göz yorabilir. Neyse ki, bu lekeleri biraz beyaz sirke ile kolayca çıkarabilirsiniz. Mikrofiber bir beze bol miktarda sirke sürün ve bunu lekeli yüzeyleri temizlemek için kullanın. Sirkeyi yaklaşık 15 dakika bekletin ve ardından temiz bir bezle tekrar silin. Sirkedeki asit lekelerin kaybolmasına neden olacaktır.

2.jpg

SPOR MALZEMELERİ

Bisiklet kaskı gibi çamaşır makinesine giremeyen kötü kokulu spor kıyafetleriniz mi var? Büyük, ağzı kapatılabilir bir poşete koyun ve poşeti dondurucuya koyun. Dondurucu soğuk nedeniyle, koku kasktan kaybolacaktır. Pantolonunda sakız mı var? Dondurucuya koy! Sakız donduğunda kolayca çıkarabilirsiniz.

AYAKKABI TABANLARI

Ayakkabılarınızın beyaz tabanları, ilk aldığınız zamana göre biraz daha mı az beyaz? Bir miktar misel su ile kolayca temizleyebilirsiniz. Pek çok insan bu suyu yüzünü temizlemek için kullanır ama aynı zamanda ayakkabılarında da harikalar yaratır.

TUVALETLERDE KOYU HALKALAR

Birçok insan ölü deri hücrelerini cildinden temizlemek için bir ponza taşı kullanır. Ama bu taşı tuvaletinizi temizlemek için de kullanabilirsiniz! Islak ponza taşı ile tuvaletinizdeki kireç ve koyu halkaları temizlemek çok kolay. Ponza taşının tamamen ıslak olduğundan emin olun, aksi takdirde klozetinizi çizebilirsiniz. Klozeti gerçekten düzgün bir şekilde temizlemek istiyorsanız, önce kaseye 150 gram kabartma tozu koyabilir ve birkaç dakika bekletin. Ardından ponza taşı ile kaseyi temizleyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN