Bu yardımı almayan pişman olacak! Başvuru yapana 700 TL devlet yardımı! IBAN numarasını yazana tıkır tıkır ödenecek

Bu yardımı almayan pişman olacak! Başvuru yapana 700 TL devlet yardımı! IBAN numarasını yazana tıkır tıkır ödenecek

Gıda Vakfı'ndan ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda desteği! Hangi gelir grubuna sahip vatandaşlar gıda yardımı alabilir? Ödemeler ve başvurular nasıl yapılır? İşte detaylar...

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika duyurusuna göre, ihtiyaç sahibi ailelere 700 liralık yardım yapılacak ve E-Devlet üzerinden başvurular başladı. 

700 TL ÖDEME İÇİN E-DEVLET BAŞVURU FORMU AÇILDI! 

Yeni yılın ilk günlerinde, ülkemizde yaşanan krizden etkilenen vatandaşlar için çeşitli destekler sunulmaya başlandı. Eğitim yardımı, fatura yardımı gibi çeşitli yardım paketleri verilen bu destekler, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen son dakika duyurusuyla birlikte Milyonlarca kişinin sevincini artırdı. E-Devlet ile başvuru yapan herkesin 700 TL'ye kadar ek ödeme alma hakkı bulunuyor. Başvuruların E-Devlet üzerinden yapılması gerekiyor ve onaylanan başvurular sonrasında PTT şubelerinden ödeme alınabiliyor. Vakıf Müdürlüğü tarafından ek yardım paketleri düzenleniyor. Bu paketler arasında ek ödemeli destekler de mevcut. Bu destekler, ailelerin belirlenen kriterlere göre başvurduğu durumlarda veriliyor. Vatandaşlar, E-Devlet Başvuru Formu'na giderek Kızılay'a başvuruda bulunarak başvuruda bulunabiliyor. Form doldurulması durumunda destek alınabiliyor. Ülkemizde yaşanan krizden etkilenen vatandaşlar için yaşamsal desteklerin önemi büyük. Bu desteklerin verilmesi, ülke çapında birçok aile için önemli bir fayda sağlayacak. Vatandaşların bu desteklerden faydalanması için E-Devlet üzerinden başvuruda bulunmaları gerekiyor. Vakıf Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu bu desteklerle vatandaşların hayatlarını kolaylaştırılacak.

 

Türk Lirası

 

Kuru Gıda Yardımı hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlar Aşevi ve Kuru Gıda Hizmetleri Vakfı Müdürlüğü'ne başvuru formu doldurarak Bölge Müdürlüğü'ne şahsen veya posta yoluyla ulaşabilirler. 

KURU GIDA YARDIMI HİZMETLERİNDEN YARARLANMA ŞARTLARI VE KOŞULLARI 

Gıda Bankası Vakfı, Türkiye'deki ihtiyaç sahipleri için büyük bir destek sağlamaktadır. Kuru Gıda Yardımı programı çerçevesinde, maddi durumu zor olan veya sosyal güvencesi olmayan fakir vatandaşlarımız, 65 yaş üstü ve kimsesiz vatandaşlarımız ve 7 Temmuz 1976 tarih ve 2022 sayılı Kanun kapsamında maaş alanlar kuru gıda yardımı alabilmektedir. Kuru Gıda Yardımı Hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız, Gıda Bankası Vakfı Bölge Müdürlüğü'ne şahsen veya posta yoluyla başvuru formunu doldurarak ulaşabilirler. 18-65 yaş arasındaki çalışabilecek durumda olanların ise Türkiye İş Kurumu'na kayıt yaptırarak aylık iş başvurusu yapmaları gerekmektedir. Bölge Müdürlüğünün değerlendirmesine göre uygun kişiler kuru gıda yardımı almaya devam edebilir. Kuru Gıda Yardımı Hizmetinden faydalanmak isteyenlerin başvuruları sınırlı sayıdaki kontenjanlar üzerinden değerlendirilecek ve başvurular hizmetlerin hemen başlatılmasını gerektirmeyecektir. Kuru gıda yardımından faydalanan vatandaşın ölümü yada ihtiyaç durumunun değişmesi yada bakıma muhtaç haline gelip bakımının gerekli olması ve paketin üç ay boyunca teslim alınmaması durumunda hizmet sona erer. Vatandaşlarımız 5 yıl sonra tekrar başvuru yaparak hizmetten faydalanmaya devam edebilirler. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN