Bu yıl emeklilerin yılı olacak! Tüm ödemelere ek en az 2500 TL daha alacaklar: O ayları bekleyin!

Bu yıl emeklilerin yılı olacak! Tüm ödemelere ek en az 2500 TL daha alacaklar: O ayları bekleyin!

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarında olmak üzere emeklilere 2 kere bayram ikramiyesi veriliyor. 2023 yılında emekli maaşlarına yapılan zammın ardından milyonlarca emekli bayram ikramiyelerine de zam yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki, 2023 bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? Bayram ikramiyelerine zam yapılacak mı? İşte, emeklilerin en çok merak ettiği ikramiye zammıyla ilgili detaylar...

2023 emekli maaşı zamlarının açıklanması sonrasında, milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinde artış yaşanıp yaşanmayacağını araştırmaya başladı. Bu doğrultuda, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi emeklilerin alacağı ikramiyelerle alakalı hesaplamalar hız kazandı.

EMEKLİLERE NE KADAR BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLİYOR?

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan önce emekliler 1.100 TL'lik ikramiye alıyor.

İKRAMİYELERE ZAM YAPILACAK MI?

Emeklilere verilecek bayram ikramiyeleriyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat maaşlara yapılan %30'luk zam doğrultusunda ikramiyelere de %30 zam yapılırsa, 1.100 TL olan bayram ikramiyeleri 1.430 TL'ye çıkacak. Bu zam sonrasında emeklilerin yıl içinde alacağı ikramiye toplamı 2.860 TL olacak.

emekli ikramiyesi

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLDU?

2022 yılında emeklilerin aldığı en düşük maaş 3.500 TL olurken, bu yıl yapılan zam sonrasında en düşük emekli maaşı 5.500 TL'ye çıktı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN