Bu yöntemi kullanarak artık çöp kutunuza yaklaşmaktan korkmayacaksınız

Bu yöntemi kullanarak artık çöp kutunuza yaklaşmaktan korkmayacaksınız

Evimizdeki yada bahçelerimizdeki çöp kutuları zaman zaman çok kötü kokar. Öyle ki o kokuyu almamak için ya kapağını açmaya korkarız yada yanına yaklaşınca nefesimizi tutarız. Peki çöp kovasının kötü kokmaması için ne yapabiliriz?

Çöp torbasını sık sık değiştirmemize ve tenekeyi düzenli olarak temizlik ürünleri ve bir bezle temizlememize rağmen, o pis kokular etrafta dolaşmaya devam ediyor. Düşünürseniz bu o kadar da garip değil, çünkü gıda ürünlerini ve ambalajlarını oraya atıyoruz. Bu yiyecek artıkları ısınacak ve sonra o kötü kokuları üretecekler. Kokulardan kurtulmak için çöp kutularımızı daha sık temizleyebiliriz ama en başta bunların oluşmasını nasıl engellersiniz?

BU ÇÖP TENEKESİ NUMARASI ÇOK KULLANIŞLI!

Kabartma tozunun gerçekten ne kadar yararlı olduğunu öğrendiğimizden beri çok mutluyuz. Bununla paslanmaz çelik yüzeylerinizi temizleyebilir, davlumbazınızın yeni gibi görünmesini sağlayabilir ve meşrubat bardaklarınıza ışıltısını geri kazandırabilirsiniz. Ve ortaya çıktı ki, çöp kutunuzun taze kokmasını sağlamak için de kullanabilirsiniz!

Çöp kutunuz bazı kötü kokular üretecek; bu kaçınılmaz. Yoksa öyle mi?

basliksiz-3.jpg

Kabartma tozu kullanarak bu kötü kokuları kolayca önleyebilirsiniz. Plastik bir çöp kutunuz varsa, çöp torbasına koymadan önce kutunun altına ince bir tabaka kabartma tozu serpin. Ancak metal bir kutunuz varsa, kutuda pas lekeleri oluşmayacağından emin olmak için fazladan bir adım atmanız gerekir. Bir kahve filtresini bol miktarda kabartma tozu ile doldurun ve elastik bir bantla kapatın. Torbaya koymadan önce kapalı kahve filtresini çöp kutusunun altına yerleştirin. Bu kötü kokulara elveda deyin!

KABARTMA TOZUNU BAŞKA NERELERDE KULLANABİLİRİZ?

  • Akşam yemeğinden arta kalan yemeğiniz olduğunda, bir Tupperware veya başka bir plastik kapta saklamak çok kullanışlıdır. Ne yazık ki, yemeğin kokusu veya lekeleri, kabı yıkadıktan sonra bile geride kalıyor. Neyse ki, Tupperware'inizi normale döndürmenin kolay bir yolu var. Kabı ılık su ve iki yemek kaşığı kabartma tozu ile doldurun. Bunu bir süre bekletin ve ardından kabı normalde yaptığınız gibi yıkayın veya bulaşık makinesine koyun.
  • Banyonuzda küf mü var? Biraz kabartma tozu ve biraz sudan bir macun yapın. Eski bir diş fırçası kullanarak bunu küflü noktalara sürün. Bunu bir süre bekletin ve ıslatın ve sonra bir ovma süngeri ile ovalayın. Su ile durulayın ve havlu ile kurulayın. Bu kadar kolay!
  • Barbekü veya parti yaptınız ve kıyafetleriniz şimdi duman mı kokuyor? Giysileri yıkadıktan sonra bile bu kokudan kurtulmak zor olabilir. Giysilerin üzerine biraz kabartma tozu serpin ve gece boyunca bekletin. Ertesi gün kabartma tozunu silkeleyin ve çamaşırları normalde yaptığınız gibi yıkayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN