Bu yöntemle banyo fayansları ve derz dolgusu hiç vakit kaybetmeden yeniden parlayacak!

Bu yöntemle banyo fayansları ve derz dolgusu hiç vakit kaybetmeden yeniden parlayacak!

Banyo ve tuvaleti her zaman temiz tutmak zor iştir. Özellikle kalabalık ailelerde hijyen başta olmak üzere banyo yada tuvalet fayanslarını da tertemiz tutmak önemlidir. Peki fayanslarınızı pratik bir şekilde nasıl temizliyorsunuz? Bu yöntemle banyo fayanslarınızı ve derzlerinizi bu şekilde kolayca temizleyebilirsiniz...

Banyo fayanslarınızı ve aradaki derzleri temiz tutmak oldukça zor olabilir. Fayanslar sert ve pürüzsüzdür ve yağa ve kire dayanacak şekilde yapılmıştır. Harç tam tersidir: malzeme gözeneklidir ve nemi, yağı ve kiri emer. Fayanslarınız arasındaki harç siyah, sarı veya sadece kirli görünüyorsa, çok düzgün görünmüyor. Bunu nasıl düzgün bir şekilde temizleyeceğinizi bilmek istiyor musunuz ve aklınıza gelebilecek her şeyi denediniz mi? Size yardım etmek için buradayız!

Fayanslarınızı temiz tutmak çok önemlidir çünkü fayansın ömrünü uzatır ve en iyi şekilde görünmesini sağlar!

basliksiz-8.jpg

BAŞTAN BAŞLA

Bu ipucu, evinizdeki her temizlik projesi için geçerlidir: En az agresif yöntemle başlayın. Ağartıcı, klor ve diğer agresif ürünleri kullanmadan önce daima hafif, doğal ürünleri deneyin. Çok asidik olan sirke bile derzlere zarar verebilir ve karolarınızdaki koruyucu tabakayı kaldırabilir. Çoğu zaman, sadece biraz sıcak su ve bir fırça ile çok şey yapabilirsiniz. Bu işe yaramazsa, aşağıdaki yöntemi deneyebilirsiniz.

Malzemeler:

  • Eski bir diş fırçası gibi sert tüylü bir fırça
  • Karbonat
  • Hidrojen peroksit
  • Bulaşık sabunu

Aşama 1

Temizlemek istediğiniz alanı sıcak su ile ıslatarak ve derz dolgusunu diş fırçası ile ovalayarak hazırlayın. Bu, yüzeydeki pisliği temizlemenizi sağlayacaktır. Dairesel bir hareketle fırçalarken harcı takip edin. Bir buharlı temizleyiciniz varsa, onu çıkarmak için iyi bir zaman olacaktır, çünkü derz temizliği söz konusu olduğunda harikalar yaratır.

Adım 2

Temizlik maddesini hazırlama zamanı. İki kısım kabartma tozu ve bir kısım hidrojen peroksit ile bir macun oluşturun. Mutfağınızdaki harcı temizlemek istiyorsanız, yağla mücadele etmek için birkaç damla bulaşık deterjanı da ekleyin.

Aşama 3

Az önce yaptığınız temizleme macununu fayanslara ve derzlere sürün. Her şeyin kapalı olduğundan emin olun ve 10 ila 15 dakika bekletin. Bu şekilde, temizlik maddesi en iyi ve en parlak sonucu verecek olan derz içine emilebilir.

Aşama 4

Fırçalamaya başlayın! Derzleri ovarak temizlemek ve gözeneklerdeki pisliği gidermek için diş fırçasını kullanın.

Aşama 5

Fayansları ılık suyla durulayın. Suya birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin ve fayansları ve derzleri temizlemek için temiz bir sünger veya bez kullanın.

Banyo fayanslarınızı ve derzlerinizi temiz ve beyaz tutmanın en iyi yolu, derz dolgu macunu kullanmaktır. Bunu, harcın gözeneklerini kapatmak ve bu şekilde kiri dışarıda tutmak için kullanabilirsiniz. Derz dolgu macunu uygulamadan önce fayanslarınızın ve derzinizin en az 24 saat kuru olduğundan emin olun. Ayrıca, fayansların kireçsiz kalmasını sağlamak için banyonuzda her zaman bir silecek kullanın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN