Bu yöntemle koltuklarınızda tek bir leke kalmayacak! Koltuklarınız bayramda pırıl pırıl parlayacak

Bu yöntemle koltuklarınızda tek bir leke kalmayacak! Koltuklarınız bayramda pırıl pırıl parlayacak

Bayrama kısa süre kala evlerde temizlik telaşı da başladı. Ev temizliğinin en zor kısmı koltuk lekelerini temizlemek. Koltukları pırıl pırıl yapmanın basit birkaç yöntemi var. Peki, evde koltuk temizliği nasıl yapılır? Koltuk en güzel neyle silinir? İşte, en kolay koltuk temizliği yöntemi...

Kirlenen koltuklardan birkaç adımda kolayca kurtulabilirsiniz. Koltuk silinmesi ile tertemiz sonuçlar elde etmenin yanında koltuklarınızın yapısını da korumaya özen göstermelisiniz bunun için de bez seçimine dikkat etmelisiniz.

PAMUKLU KOLTUKLAR

Dış yüzeyi pamuk ile kaplı olan koltukları temizlerken kullanabileceğiniz ve en etkili yöntem olarak bilinen sirke, su ve Arap sabunu yöntemini deneyebilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için bir kap içerisine 1 su bardağı sirke ve 1 su bardağı su ekledikten sonra üzerine Arap sabunu ekleyin ve koltukları bu su ile temizleyin.

KADİFE KOLTUKLAR

Bu durumda kullanmanız gereken malzemeler daha kısıtlıdır. Beyaz sabunu ya da bulaşık deterjanını su ile seyreltmeniz, kadife koltuk temizliği için yeterli olacaktır. Sıcak su içerisine koyacağınız sabun ya da bulaşık deterjanını bir bez ya da sert fırça yardımı ile kadife tüylerin yönüne doğru sürerek temizleyebilirsiniz.

DERİ KOLTUK

Temizlik konusunda en çok dikkat edilmesi gereken koltuk türü, deri koltuklar. Deri koltukların temizliğinde kesinlikle çamaşır deterjanı gibi ağır kimyasallar kullanmamalısınız. Bunun yerine sadece beyaz sabun ve su yeterli olacaktır. Koltuklarınızı yıkadıktan sonra kurulamayı unutmayın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN