Bu yöntemler resmen tasarruf canavarı! Faturalarınız düşecek... Evinizi sıcacık tutacak ve faturanızı şıp diye düşürecek pratik bilgiler

Bu yöntemler resmen tasarruf canavarı! Faturalarınız düşecek... Evinizi sıcacık tutacak ve faturanızı şıp diye düşürecek pratik bilgiler

Kış geldi, evinizi hem huzurlu hem sıcak tutmak için püf noktalar neler? İşte detaylar...

Kış aylarında faturaları minimize etmek için evi sıcak tutmak için temiz hava, sıkı kapı ve pencereler, kalın perdeler, kalın halılar, folyo kalıför boruları ve daha birçok bilgi için haberin detaylarına göz atın. 

"KIŞ KOŞULLARINDA EVİNİZİ SICAK YUVA HALİNE GETİRECEK BİLGİLER" 

Kış aylarında faturaların neredeyse üç katına çıkmasının nedeni doğru yollar kullanılmadan ev ısıtılmaya çalışılmasıdır. Faturaların bu kadar kabarık çıkmasının önüne geçmek için bizler sizler için faydalı bilgiler derledik. Faturalarınızı daha az bir ücretle ödemek ve evinizi de sıcacık tutmak için bu uygulamaları uygulayın. Eski insanlar da evlerini bu yollarla sıcak tutardı. Kış koşullarında evinizi sıcak yuva haline getirmek için haberin detayına göz atın. Evinize girdiğiniz anda tüm evinizi temiz hava ile havalandırın. Sıcaklığı içerde tutmak için öncelikle temiz hava ile evi doldurun. 

Faturalar

Evi temiz havayla doldurduktan sonra pencere kapılarını sıkı kapatın. Sızıntıları engellemek için öncesinden pencere ve kapı çerçevelerini süngerlerle kaplayın. Odalar arasındaki kapıların alt kısımlarını battaniye ile kapatın. Duş almayı, saçlarınızı kurutmayı ve ince ama üst üste giyinmeyi unutmayın. Oturduğunuz yerde bir pike ve sıcak su torbası tutun. Böylece sıcaklık evinizde kalır. Ayrıca odalar arası geçişi azaltmanız da sıcaklığın evinizde kalmasını sağlayacaktır. Her odada bir ısıtıcı yanarken ortak alanlarda da kalmanızdan zarar gelmez. Küçük alanda birden fazla kişinin olduğu durumlarda da sıcaklığın artmasını sağlayacaktır. Perdelerinizi kalın seçin ve halılarınızı daha kalın seçin ki içeri giren sıcaklık içerde kalsın. Estetik açıdan çok tavsiye edilmezse de kalorifer borularını folyo ile kaplayın. Bu şekilde sıcaklığın daha uzun süre evinizde kalmasını ve ısı kaybını da azaltacaksınız.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN