Hep çöpe atıyorduk: Mandalinanın kabuğu meğer o sorunu çözüyormuş! Kabuğunu çöpe atanlar buna çok üzülecek

Hep çöpe atıyorduk: Mandalinanın kabuğu meğer o sorunu çözüyormuş! Kabuğunu çöpe atanlar buna çok üzülecek

Mandalina kabuklarını çöpe atmak yerine suya attığınızda ortaya çıkan faydasına çok şaşıracaksınız. Aslında soyduğumuz mandalinalardan artan kabuklar o sorunu çözüyormuş. Peki, mandalina kabuğu ne işe yarar? Mandalina kabuğunu kaynatmak neye iyi gelir? İşte, mandalina kabuğunun faydası...

Kış aylarının favori meyvelerinden mandalinalar tezgahta yerini aldı. Lezzetli ve sağlıklı oluşunun yanı sıra en zahmetsiz meyvelerden de biri. Mandalinanın genellikle çöpe atılan kabukları da en az mandalinanın kendisi kadar sağlıklı.

MANDALİNA KABUĞUNUN FAYDALARI NELER?

Global'de yer alan habere göre, doğal yöntemler ile hastalıklardan korunma yollarından biri olan mandalina kabuklarını 1 bardak kaynar suda birkaç dakika bekletin. Ardından mandalina kabuklarını sudan çıkarın ve 10 dakika boyunca derin nefesler alarak içinize kokusunu çekin.

MANDALİNA KABUĞUNU SICAK SUDA BEKLETMEK NE İŞE YARAR?

Mandalina kabuklarını suda beklettikten sonra solumak tıkalı burnun açılmasını sağlar. Burun tıkanıklığına iyi gelen bu yöntemde mandalina kabuklarından artan suyu içerek bağışıklığınızı da güçlendirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN