Bulaşık makinesi tabletleri sadece bulaşıklarınız İçin değil! İşte hayatınızı kurtaracak mucizevi kullanım alanları

Bulaşık makinesi tabletleri sadece bulaşıklarınız İçin değil! İşte hayatınızı kurtaracak mucizevi kullanım alanları

Bulaşık makinesi tabletleriyle sadece mutfak ekipmanlarını temizlemekle kalmaz, evinizin dört bir yanında mucizevi işlere imza atabilirsiniz. İşte bu tabletlerle yapabileceğiniz 6 farklı marifet.

Hemen hepimiz bulaşık tabletlerini sadece bulaşık makinesinde kullanma alışkanlığına sahibiz. Ancak bu tabletlerin sadece bulaşık makinesindeki performansıyla sınırlı olmadığını biliyor muydunuz? Evet, bu tabletlerin evdeki diğer alanlarda da harikalar yarattığını söylemek abartı olmaz.

ÇAMAŞIR MAKİNELERİ

Çoğumuz, çamaşır ve bulaşık makinelerimizi adeta bir temizlik robotu olarak görüp, onların da kir ve kalıntıdan muaf olmadığını unutuyoruz. Ancak, zamanla bu makinelerin performansında düşüş fark edebilirsiniz. Peki, son zamanlarda çamaşır makinenizi temizlediniz mi? Birçoğumuzun bu konuda ihmalkâr olduğunu biliyoruz. Ancak, bu temizliğin cihazınızın ömrünü uzattığını da unutmamanız gerek. Profesyoneller, makinelerinizi ayda bir, iki tablet bulaşık deterjanı ile temizlemenizi öneriyor. 90°C'de çalıştırmak, hem kötü kokuları önler hem de tıkanıklıklara karşı korur. Bu öneri, yaşlanan makineler için oldukça değerli. Ek bir tavsiye daha: Yepyeni kıyafetlerinizi yıkamadan önce bir gece soğuk suda bekletin, renklerin solmasını ve kıyafetlerin çekmesini engeller!

1.jpg

FRİTÖZ

Fritöz temizliği pek çok kişi için kabus gibidir. İçeride biriken inatçı yağları çıkarmak adeta bir işkenceye dönüşebilir. Ancak, bulaşık makinesi tableti bu işi adeta çocuk oyuncağına dönüştürebilir. Fritözünüzü ılık suyla dörde üç doldurup bir tablet atın. Fritözü çalıştırın ama ısıyı 90°C'nin üzerine çıkarmayın. On dakika kadar bekledikten sonra sıcak suyla durulayın. Bir uyarı: Bu sırada yoğun bir kızartma kokusu hissedebilirsiniz, bu yüzden havalandırmayı unutmayın!

DEODORANT

Bazı yemeklerin ardından evde kalan koku, pek çok insanın başına bela olabilir. Özellikle balık kızarttığınızda ya da krep yaptığınızda bu kokular evi sarar. Evdeki bu istenmeyen kokulardan kurtulmanın yolu bulaşık makinesi tabletlerinde gizli. Büyük bir tencereye su doldurup, tabletinizi ekleyin. Düşük ateşte kaynatın. Bu, kötü kokuları nötralize edecektir.

Bulaşık makinesi tabletleri ile neler yapabileceğinizi merak ediyor musunuz? Diğer kullanım alanları için okumaya devam edin!

KAHVERENGİ LEKELER

Çay severlerin sıkça karşılaştığı problem; çaydanlık, fincan ve bardaklarda oluşan inatçı kahverengi lekelerdir. Bulaşık makinesi tabletleri burada da devreye giriyor. Çaydanlığınıza kaynar su ve tablet ekleyin veya bu karışımı fincanların üzerine dökün. Bir saat bekletin ve ardından iyice durulayın. Lekelerin nasıl ortadan kalktığını göreceksiniz!

2.jpg

SARI LEKELER

Beyaz tişörtlerde oluşan sarı lekeler, adeta bir kabus gibidir. Özellikle koltuk altında oluşan bu lekeleri çıkarmak zordur. Ancak, bulaşık makinesi tableti burada da imdadınıza yetişiyor. Yalnızca çamaşır makinenize bir tablet eklemeniz yeterli. Normal programı çalıştırın ve sonuçları görün!

TENCERE VE TAVALAR

Tavada ya da tencerede yanmış yemek parçaları mı var? Bulaşık makinesi tableti burada da yanınızda. Yanan yemeklerin üzerine su ekleyip, tabletinizi atın. Ardından ocağınızı orta-yüksek ateşte yakın ve suyu birkaç dakika kaynatın. Sonrasında bir sünger ya da fırça ile tencerenizi ya da tavayı temizleyin. Eski parlaklığına kavuştuğunu göreceksiniz!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN