Bunca zaman boşuna uğraşmışız! Fırın temizlemenin o kadar kolay yolu varmış ki: 2 dakikada mis gibi

Bunca zaman boşuna uğraşmışız! Fırın temizlemenin o kadar kolay yolu varmış ki: 2 dakikada mis gibi

Mutfaklarda ocaktan sonra en çok kullanılan ve aynı şekilde en fazla kirlenen alanlardan biri fırınlardır. Özellikle fırın camları kirlenmeye fazlasıyla müsait oldukları için sürekli yağlı ve pis bir görüntüde olurlar. Peki, fırın camını temizlemek için ne yapmak gerekiyor? Fırın camını kolay temizlemenin yolu nedir? İşte, fırın camı temizliğiyle ilgili püf noktalar...

Yağ ve yemek sıçramalarından dolayı kirlenen fırın camları, uzun süre temizlenmediğinde lekelerin yapışmasına ve kirli görüntünün artmasına neden olur. Peki, fırın camını kolay temizlemenin yöntemi nedir? Cevabı haberimizin devamında...

FIRIN CAMI TEMİZLEMENİN PRATİK YOLU

Fırın camınızı temizlemek için cama ortalama 3/4 su bardağı sıcak su dökerek üzerini tamamen kabartma tozuyla kaplayın. 30 saniye bu şekilde beklettikten sonra, buruşturduğunuz alüminyum folyo ile ovalayın.

ct-h-12-ic.jpg

Bu işlemi yaparken bastırmadan ovaladığınızda bile lekelerin kalktığını göreceksiniz. Fırın camınız tamamen lekelerden arınana kadar ovalama işlemine devam edin ve sonra kağıt havluyla silin.

Kalıntıları temizlemek için temiz suyu beze batırarak fırın camını yeniden silin. Bu işlemin ardından camın pırıl pırıl parladığını göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN