Bunları buzdolabında saklıyorsanız hemen kaldırın! Buzdolabında durdukları her dakika zehir saçıyorlar...

Bunları buzdolabında saklıyorsanız hemen kaldırın! Buzdolabında durdukları her dakika zehir saçıyorlar...

Yiyeceklerimizin çoğunu bozulmaması için buzdolabında muhafaza ederiz. Lakin bu işi yaparken unuttuğumuz bir şey var bu da buzdolabında durdukları her saniye zehir saçan o yiyecekler. Bu yiyeceklerin buzdolabında durması diğer yiyeceklere hasar veriyor. Peki nedir bu yiyecekler? İşte konuya ilişkin detaylar…

Yiyecek ve içecekler bozulmaması için genellikle buzdolabında muhafaza edilir. Bu sayede hem uzun süre sağlam durmaları hem de besin değerlerinin kaybetmemeleri sağlanır. Ama bazı besinler kesinlikle buzdolabında saklanmamalıdır. Bunun nedeni ise buzdolabında muhafaza edilmemesi gereken bu yiyeceklerin diğer yiyeceklere zarar vermesidir.

yeni-proje-005.jpg

BUZDOLABINDA SAKLANMAMASI GEREKEN YİYECEKLER

KAHVE

Buzdolabında muhafaza edilmemesi gereken ilk şey kahvedir. Çoğu insanın severek içtiği kahve, buzdolabında tutulduğu zaman tadında ne yazık ki bozulma olur. Buzdolabının soğuk ve nemli yapısı lezzetini de görüntüsünü de bozar.

SARIMSAK

İnsan sağlığı için oldukça önemli bir besin olan sarımsak antibakteriyel özelliklere sahiptir. Lakin iki gün boyunca buzdolabında bekletilen sarımsak bakteri üretmeye başlar. Bu da tüketildiği zaman insanlara zarar verebilir.

yeni-proje-1-007.jpg

PATATES

Çoğu kişinin severek tükettiği patatesi buzdolabında saklamak oldukça yanlış bir harekettir. Buzdolabında bir günden fazla kalan patates hem bozulur hem de görüntüsünü kaybeder. Bu haldeki patatesin pişirilmesi bağırsak hastalıklarına yol açabilir.

DOMATES

Yıllardır herkesin yanlış bildiği bilgilerden biri domatesin bozulmaması için buzdolabına konulması gerektiğidir. Aslında domates buzdolabına konulunca organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulur. Kabukları kırışan domates bakteri oluşturmaya başlar ve tüketilen bu domatesler sindirim hastalıklarına neden olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN