Bunları sakın çamaşır makinesinde yıkamayın! Her yıl yenisini almak istemiyorsanız mutlaka öğrenin!

Bunları sakın çamaşır makinesinde yıkamayın! Her yıl yenisini almak istemiyorsanız mutlaka öğrenin!

Tüm kirli çamaşırlarınızı çamaşır makinesine atmak, makineyi çalıştırmak ve bir gün beklemek cazip gelse de, giysilerinize (veya çamaşır makinenize) zarar vermemek için uymanız gereken bazı kurallar vardır. İşte çamaşır makinesi asla atmamanız gerekenler...

Modern elektrikli çamaşır makinesi, 20. yüzyılın en büyük icatlarından biridir. Eskiden, su kaynatmak, giysileri elle ovmak, kuruması için asmak, ütülemek, katlamak ve son olarak hepsini bir kenara koymak, ancak her şeye yeniden başlamak için saatler harcamak zorunda kalacaktı. Modern cihaz, kadınların çamaşırhaneden çıkıp işgücüne veya olmayı tercih ettikleri herhangi bir yere girmelerine izin vererek hayatlarını değiştirdi. Ancak evimizin demirbaşı çamaşır makinelerinde yıkanmaması gereken eşyalarımız da var.

BUNLARI SAKIN ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE YIKAMAYIN! HER YIL YENİSİNİ ALMAK İSTEMİYORSANIZ MUTLAKA ÖĞRENİN!

gettyimages-1320225503-2000-d9755ca623b745828b4a4aab75e0ce2c.webp

HASSAS SÜSLEMELER

Payetler, boncuklar veya narin işlemelerle kaplı bu güzel ve narin parçalar, özellikle dikilmek yerine yapıştırılırsa çamaşır makinesinde yok olabilir. Benzer şekilde, özellikle kopçalı, düğmeli veya fermuarlı giysilere sürtündüğünde, çamaşır makinesinde yırtılabilecek dantelden yapılmış herhangi bir şeyi yıkarken dikkatli olun. Bunun yerine bu parçaları elde yıkayın veya kuru temizleme yapın.

DERİ KOŞU AYAKKABISI

Bazı spor ayakkabılarını makinenizde yıkarken, bunun ayakkabıyı küçültebileceğini veya bazı özelliklerini azaltabileceğini unutmayın. Ayrıca deri vurgulu ayakkabıların deriye zarar verebileceği için asla makineye girmemesi gerektiğini unutmayın. Pahalı koşu takımlarınızı elde yıkamak ve havayla kurumaya bırakmak en güvenlisi olsa da, etiket makinede güvenli olduğunu söylüyorsa, iç tabanları çıkarmanız ve her ayakkabıyı ayrı bir yastık kılıfına koymanız ve ardından havayla kurutmanızı öneriyoruz.

TAKIM ELBİSE

Takım elbiseler genellikle yüksek kaliteli kumaştan yapılmış yüksek fiyatlı, özel gün kıyafetleridir. Hassas döngü bile giysiler için çok fazla olabileceğinden, takım elbiselerinizi her zaman kuru temizleme yaparak yatırımınızı koruyun. Bunun yerine, onları kuru temizlemeye götürün. Kuru temizlemeciye bırakılanlar arasında, elbisenizin kırışıklığını gidermek için bir buharlayıcı kullanın.

KRAVATLAR

Kravatlar genellikle ipek ve yün gibi ince kumaşlardan yapılır ve bu nedenle bunları çamaşır makinesine atmak çekme, hasar ve/veya renk kaybına neden olur. Kravatlarınızı toparlamak söz konusu olduğunda yapabileceğiniz en iyi şey, onları bir profesyonel tarafından uygun şekilde halledilebilecekleri bir kuru temizlemeciye götürmektir.

EVCİL HAYVAN TÜYLÜ YAPIŞMIŞ GİYSİLER

Şimdiye kadar çok sayıda kürkü olan bir evcil hayvan beslediyseniz, o zaman evcil hayvan kıllarının rahatsız edici bir şekilde her yerde yatak, kilim, ceket vb. basitçe tavsiye edilmez. Kürkler ıslandığında birbirine ve çamaşır makinesinin kenarlarına yapışabilir. Hatta başka giysilere bulaşabilir ve hatta gider borularını tıkayabilir. Evcil hayvan tüyü kaplı giysileri makinenize koymadan önce, mümkün olduğu kadar çok tüyü almak için tüylü bir rulo veya evcil hayvan tüyü vakumu kullanın!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN