Buzdolabı kokusunu pamuk gibi çekiyor! 5 dakikada inanılmaz etki

Buzdolabı kokusunu pamuk gibi çekiyor! 5 dakikada inanılmaz etki

Gün içinde acıktığımızda ya da canımız atıştırmalık bir şeyler çektiğinde hepimiz soluğu buzdolabının önünde alıyoruz. İçerisinde sevdiğimiz ürünleri depolayan buzdolabı, uzun süreli kullanımda ise hoşumuza gitmeyen kokulara neden olabiliyor. Peki, buzdolabı kokusu nasıl geçer? İşte, hiçbirimizin tahammül edemediği buzdolabı kokusunu gidermenin 8 yöntemi...

Buzdolabı meyve, sebze ve diğer besinleri koruma altına aldığımız ve mutfaklarımızın olmazsa olmazı bir eşya. Besinleri taze tutma görevini üstlenen buzdolabı içindekileri soğuturken aynı zamanda birçok kokuyu da barındırıyor. Bu yüzden uzun süreli kullanımlarda hepimizin midesini bulandıran kokuya neden oluyor. Sizler için bu rahatsız edici kokuyu ortadan kaldıracak 8 basit yöntemi bir araya getirdik...

KABARTMA TOZU

Birçok kişinin sadece hamur işlerinde kullandığı kabartma tozu, buzdolabı kokusuna en etkili çözümlerden biridir. Geniş bir kaseye döktüğünüz kabartma tozunu, birkaç gün dolapta tutarak istenmeyen kokuları önleyebilirsiniz.

yeni-proje-39.jpg

Buzdolabınızdaki koku tamamen kaybolana kadar bu yöntemi uygulamaya devam edin. Bir süre sonra kokunun kaybolduğunu fark edeceksiniz.

TÜRK KAHVESİ

Kahvenin sağlık üzerindeki etkisini herkes biliyor. Ancak buzdolabındaki kötü kokuları kaybettiğini bilen oldukça azdır. Birkaç kaşık kahveyi dolabınıza koyarak kötü kokuları kaybetmesini sağlayabilirsiniz.

yeni-proje-40.jpg

Kahveyi dolabınızın tüm raflarına eşit miktarda koyun ve kokunun nasıl kaybolduğunu izleyin.

GAZETE

Size garip gelebilir ama gazete de buzdolabındaki kötü kokuyu almakta birebir.

yeni-proje-41.jpg

Eski gazetelerinizi dolap rafına buruşturarak koyduğunuzda kısa süre içinde kötü kokuyu alacaktır.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesinin faydaları saymakla bitmez. Bakterileri yok etmesiyle meşhur olan elma sirkesi, buzdolabınızdaki kötü kokular için de birebir çözümdür.

yeni-proje-42.jpg

Bir bardağa koyduğunuz elma sirkesini suyla karıştırarak dolabınıza yerleştirin. Böylelikle kötü kokularla birlikte dolabınızda oluşacak bakterileri de engellemiş olacaksınız.

SÜT

Kötü kokuları içine hapseden gıdalardan biri de süttür. Dolabınızda sizi rahatsız eden bir koku varsa, bir bardak içine süt koyarak dolabınıza yerleştirin.

yeni-proje-43.jpg

Kısa süre sonra dolabınızdaki kötü kokunun yok olduğunu görecek ve temiz kokuyu hissedeceksiniz.

ÇAY

Sabah kahvaltısından akşam keyfine kadar günün her saatinde bize eşlik eden çay dolabınızdaki kötü kokuların da düşmanıdır.

yeni-proje-44.jpg

Dolabınızdaki kötü kokuları önlemek için çayın demini dolapta biraz bekletin. Ayrıca çayın içine birkaç damla limon da ilave ederek etkisini artırabilirsiniz.

VANİLYA

Vanilya yağı lavabo kokularını giderdiği gibi dolaptaki kötü kokuları da önler.

yeni-proje-45.jpg

Bir parça pamuk üzerine birkaç damla vanilya yağı dökerek, bir bardak suya koyun ve dolabınıza yerleştirin. Etkisini kısa sürede göreceksiniz.

KARBONAT

Buzdolabı temizlerken sık sık kullanılan karbonat, dolaptaki kötü kokular için de kullanılmaktadır.

yeni-proje-46.jpg

Küçük bir kabın içine döktüğünüz karbonatı dolabınıza yerleştirin. Buzdolabındaki kötü kokuyu içine hapsedecek ve sizi rahatsız edici o kokudan kurtaracaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN