Buzdolabına neden mantar tıpa koymalıyız? Nedenini öğrenince hemen dolabınıza mantar tapa koymaya koşacaksınız

Buzdolabına neden mantar tıpa koymalıyız? Nedenini öğrenince hemen dolabınıza mantar tapa koymaya koşacaksınız

Buzdolapları ve derin dondurucular yiyecekleri bozulmadan muhafaza etmek için oldukça etkili araçlardır. Fakat buzdolapları zamanla içlerine koyduğumuz bazı ürünlerden dolayı kötü koku biriktirmeye başlar ve kapağını açtığınızda burnunuza hiç de hoş olmayan bir koku gelir. Bu kötü kokuyu yok etmek için size oldukça basit bir yöntem sunacağız detaylar haberimizde...

GAMZE DEMİREL

Beyaz ev eşyaları, tam anlamıyla hayatımızı değiştirerek oldukça konforlu bir hale getirdi. Günümüz insanları; çamaşır makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi, elektrikli süpürge veya kurutucu olmadan nasıl yaşayacağını bilemez. Ancak bu cihazların görevini iyi yapabilmesi için kesin kurallara göre kullanılması ve temizliğinin iyi yapılması şarttır. Buna en basit örnek, evimizdeki her eşyayı bulaşık makinesinde yıkayamayız.

Ev işlerinde pahalı temizleyiciler kullanmak yerine genellikle basit ve organik maddeler yardımımıza koşar. Bu organik ürünlerin genellikle pahalı temizleyiciler ve deterjanlardan çok daha etkili oldukları kanıtlanmıştır.

buzdolabi-kokusunu-ortadan-kaldiracak-yontemler.webp

DOLABINIZDAKİ KÖTÜ KOKULARIN NEDENİ

Buzdolabının kapısını veya dondurucunun kapısını açtığımızda, az ya da çok yoğun, oldukça hoş olmayan bir kokuya maruz kalırız ve bu durum bizi oldukça rahatsız eder. Bu durumun bir çok nedeni olabilir. Bu duruma her şeyden önce, sarımsak, soğan ve tulum peyniri gibi doğası gereği kokulu yiyeceklerin varlığı neden olmuş olabilir.

KÖTÜ KOKUYU YOK ETMENİN PRATİK YOLU

Buzdolabına attığımız bazı meyveler ve sebzeler de zamanla bozularak kötü kokulara neden olmuş olabilir. Bu durumun önüne geçmek için, kötü koku yayan ürünleri hermetik kapaklı saklama kaplarına koyarsak oldukça etkili olabilir. Buzdolabını düzenli bir şekilde, kabartma tozu veya limonlu su ile silmek de oldukça faydalı bir yöntemdir. Tüm bunlar size oldukça zor geliyorsa bunu halletmenin de oldukça kolay bir yöntemi var. Buzdolabınıza veya derin dondurucunuza bir mantar tıpa koyun ve bütün kötü kokuları içinde hapsetsin. Aslında mantar, nemi ve kötü kokuları emen gözenekli bir malzemedir. Dolabınıza mantar tıpa koyduktan sonra kötü kokuların yok olduğunu göreceksiniz bir daha bu sorunu yaşamayacaksınız!

buzdolabi-neden-koku-yapar-min.jpg

ESANSİYEL YAĞ İLE DOLABINIZ MİS GİBİ KOKSUN

Şişe mantarları, genelde ülkemizde zeytinyağı, sirke veya şarap şişelerinin ağzını kapatmakta kullanılır ve şişeyle işimiz bittiğinde mantarı da çöpe atarız. Ancak şişeyi açtıktan sonra mantarları çöpe atmak oldukça yanlış bir davranıştır. Mantarı çöpe atmak yerine evlerde meydana gelen kötü koku gibi bir rahatsızlığın giderilmesi için kullanabiliriz. Bir şişe mantarını alın ve buzdolabındaki bir rafa yerleştirin. Dilerseniz mantarı 2 veya 3 parçaya da kesip elde ettiğiniz parçaları birkaç rafa dizebilirsiniz. Aynı şeyi dondurucuda veya çeşitli dondurucu çekmecelerinde yapın. Bu hareketi akşam yapın ve ertesi sabah dondurucuyu ve buzdolabınızı açtığınızda gözlerinize inanamayacaksınız. Dolapların içinde yaratılan olağan kokunun büyülü bir şekilde ortadan kalktığına şahit olacaksınız. Dilerseniz mantar tıpanın üzerine dilediğiniz bir kokunun (Greyfurt, portakal veya lavanta gibi...) damla esansiyel yağı dökerek de aynı anda dolabın içinin güzel kokulandırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN