Buzluktan çıkarılan eti sakın böyle pişirmeyin! Herkesin doğru bildiği meğer yanlış ve sağlıksızmış

Buzluktan çıkarılan eti sakın böyle pişirmeyin! Herkesin doğru bildiği meğer yanlış ve sağlıksızmış

Sağlıklı et pişirme yöntemiyle daha sağlıklı beslenebilirsiniz. Et pişirme esnasında sıkça yapılan bu hata etlerin hem lezzetini hem de sağlıklı yapısını kötü şekilde etkiliyor. Peki, sağlıklı et pişirme nasıl olur? Et pişirirken nelere dikkat etmeli? İşte, sağlıklı ve lezzetli et pişirmenin püf noktası...

Mutfakta yapılan bazı hatalar, sağlığımız tehdit ediyor. Özellikle et pişirme sürecinde dikkatli olmak gerekiyor. Pişirmeden önce eti buzdolabından çıkararak doğrudan pişirmek asla tavsiye edilmiyor.

ET PİŞİRİRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Daha öncesinden saklanmak üzere buzluğa bırakılan etlerin yumuşaması ve çözülmesi için konduğu buzdolabından çıkarılması ile pişirme işlemi arasında birkaç dakika beklemek gerekiyor.

Haber Global'de yer alan habere göre, etler, buzdolabından çıkardıktan sonra yaklaşık olarak 10 dakika kadar da oda sıcaklığında bırakılmalı. Bekleme süresi, etin daha dengeli ve her yerinin eşit şekilde pişmesini sağlıyor.

ETİN LEZZETLİ OLMASI İÇİN NE YAPILIR?

Diğer türlü buzdolabından çıkarılan etlerde iç kısım yeterince iyi pişmiyor ve bu da neredeyse çiğ et tüketimine neden oluyor. Bu durum hem sağlığa zararlı, hem etin tadını kötü etkiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN