Çamaşır makinasına soda atın mucizeye tanık olun! Bu yöntemle çamaşırlarınız kar gibi bembeyaz olacak

Çamaşır makinasına soda atın mucizeye tanık olun! Bu yöntemle çamaşırlarınız kar gibi bembeyaz olacak

Beyaz çamaşırların nasıl yıkanacağını bilmek bazı zorluklar doğurur. Ter, yemek, deodorant ve diğer nedenler gibi lekeye neden olan maddeleri eklediğinizde bu daha da zorlaşıyor. Kostik veya optik parlatıcı kullanmak yerine, çamaşırları ağartıcı olmadan nasıl beyazlatılacağını öğrenmek doğru malzemeler ve tekniklerle kesinlikle yapılabilir? Nasıl mı? Gelin kar beyazı çamaşırlara sahip olmanın püf noktasına göz atalım....

Bembeyaz bir gömlek veya mükemmel kesimli beyaz bir tişört gardırop klasikleridir. Ama son zamanlarda beyaz kıyafetlerinize baktınız mı? Biraz gri veya kirli beyaz görünüyorlarsa, onları aydınlatmanın zamanı gelmiş olabilir. Elinizde herhangi bir klorlu ağartıcı yoksa veya kimyasalları atlamayı tercih ediyorsanız, bazı tamamen doğal yöntemler de dahil olmak üzere çamaşırlarınızı beyazlatmanın alternatif yolları vardır. Beyaz giysilerinizi, çarşaflarınızı ve banyo havlularınızı parlatma zamanı geldiğinde, çoğumuz önce klorlu veya oksijenli ağartıcıya yöneliriz. Ancak kumaşları beyazlatmanın başka yolları da var. Bu ağartma alternatiflerinin çoğu, pamuk veya keten gibi doğal liflerde en iyi şekilde çalışır ve solmayı önlemek için yalnızca baskı veya kontrast süslemesi olmayan beyaz giysiler üzerinde kullanılmalıdır. Normal ağartıcıda olduğu gibi, talimatları dikkatli bir şekilde takip edin! Mağazadan satın alınan ürünleri tamamen atlamayı tercih ederseniz, çamaşır sodası gibi elinizde bulunan malzemeleri kullanarak çamaşırları parlatmanın kanıtlanmış bazı yöntemleri de vardır.

beyaz-camasirlar2.jpg

ÇAMAŞIR MAKİNASINA SODA ATIN MUCİZEYE TANIK OLUN! BU YÖNTEMLE ÇAMAŞIRLARINIZ KAR GİBİ BEMBEYAZ OLACAK

Çamaşır sodası, ev yapımı ve ticari çamaşır deterjanlarında sıklıkla kullanılan, sodyum karbonat olarak da bilinen kimyasal bir bileşiktir. Çamaşır sodası (daha aşındırıcı bir temizlik maddesi), kabartma tozu (daha az aşındırıcı bir temizlik maddesi) ile karıştırılmamalıdır, ancak her ikisi de mineral trona içerdiğinden iki bileşik yakından ilişkilidir. Çamaşır sodasının yağ, mineral ve yumuşatıcı kalıntılarını çıkarmak için daha fazla sıyırma etkisi vardır. Çamaşır sodasındaki sodyum karbonat, diğer temizlik malzemelerinin kumaşlardaki kiri kaldırmasına ve kiri yıkama suyunda askıya almasına yardımcı olmak için suyu "yumuşatır". Çamaşır sodası, suyu sertleştiren minerallere bağlanır ve deterjanın çamaşırları düzgün bir şekilde temizlemek için liflere emilmesini sağlar.

ÇAMAŞIR SODASI KULLANARAK ÇAMAŞIRLAR NASIL BEMBEYAZ OLUR?

Çamaşır makinesinin deterjan bölümüne bir ölçek normal çamaşır deterjanı, bir ölçek çamaşır sodası ve 1 kapak sıvı arap sabunu dökün ve çamaşırlarınızı bununla yıkayın. İşte yapmanız gereken sadece bu. Çıkan sonuca inanamayacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN