Çamaşır makinasının içine sünger atın etkisini anında görün! Kurutma makinesi derdine son veren basit yöntem

Çamaşır makinasının içine sünger atın etkisini anında görün! Kurutma makinesi derdine son veren basit yöntem

Yeni adlığımız kıyafetlerin yıkanması oldukça zordur. İlk yıkamada üstler renk atar ve tüylenmeye neden olur. Genelde bu durumun çamaşır makinasından kaynaklandığını düşünürüz ancak sebebi bu değil. Yeni aldığımız kıyafetler daha önce yıkanmadığı için renk solma ve tüylenmeye neden olur. Sizde bu durumdan şikayet ediyorsanız hemen bu yöntemi deneyin. Tek malzeme ile çamaşırlarınız ütülenmiş şekilde makinadan çıkacak. İşte kurutma makinesine gerek kalmadan elbiselerinizi ter temiz çıkartan yöntem

Çamaşır makinalarına attığımız bazı kıyafetler solmuş ve tozlanmış halde çıkar. Ne kadar yıkarsanız yıkayın tozlanma ve solma bir türlü geçmez. Özellikle siyah renklerde görülen bu durumdan kurtulmanın yolu artık çok basit. Size vereceğimiz bu yöntem ile çamaşırlarınız makinadan canlı ve tozdan eser kalmayacak şekilde çıkacak. Kurutmaya binlerce para vermeye son. İşte detaylar...

SİYAH RENKLİ KIYAFETLERİN SOLMA DERDİNE SON

Ev hanımlarının en çok şikayetçi olduğu konulardan biri siyahları makinada yıkamak. Çamaşır makinasına attığınız siyah renkli kıyafetler zaman zaman tozlanmış ve rengi solmuş şekilde çıkar. Bu durum herkesin korkuttuğu ve kıyafetlerin çöpe atılmasına neden olan bir sorundur. Bu durumdan kurtulmanın yolu ise çok basit. Bu pratik yöntem ile siyah renkli kıyafetleriniz makinadan ter temiz çıkacak.

İÇİNE İKİ TANE SÜNGER ATIN

Herkesin merak ettiği yöntemi açıklıyoruz. Siyahları çamaşır makinasına atmadan önce içine iki tane sünger atın. Bu sayede çamaşırlar daha canlı ve üzerinde tozlar kalmayacak şekilde şıkın.

ghhg-001.jpg

TEMİZ ÇAMAŞIR NASIL YIKANIR, PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Çamaşır yıkama kılavuzu, sıklıkla kullandığınız çamaşır makineleri için talimatlar sağlayan zengin bir kılavuzdur. Yıkama talimatları kullandığınız hemen hemen tüm tekstillerin üzerindeki etiketler ile anlatılmaktadır. Bu açıdan bu talimatların dikkate alınması önemlidir. Bunun yanı sıra çamaşır yıkama ile ilgili yapılan pek çok hata bulunmaktadır.

1- YÜKSEK SICAKLIKTA YIKAYIN

Giysilerinizi daha düşük sıcaklıkta yıkayarak daha uzun süre formda kalmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu sayede renklerinin hemen solmasını önleyebilirsiniz. İyi bir çamaşır makineniz varsa ve iyi bir deterjan kullanıyorsanız, kiri çıkarmak için ılık veya soğuk su yeterlidir. Sadece iç çamaşırı ve havlu gibi giysilerin sıcaklığı 90 derecedir. Bu açıdan temiz çamaşır nasıl yıkanır? sorusu için yüksek sıcaklık gerekmemektedir.

2- NARİN KIYAFETLERDE DİKKATLİ OLUN

Pek çok insan hassas çamaşırları elde ya da hassas programda yıkarsa yeteri kadar temizlenmeyeceğini düşünmektedir. Fakat bu durum doğru değildir. Narin çamaşırları yıkarken ilk olarak açık renkli ve koyu renkli giysileri ayırmaya dikkat edin. Beyaz çamaşırlar ayrı yıkanmalıdır. Nazik bir döngü veya kırışıklık önleyici programı seçtikten sonra çamaşır makinesini yarıya kadar doldurun. Bu sayede düşündüğünüzün aksine narin çamaşırlarınız yeterince temizlenir.

3- DETERJAN ORANINA DİKKAT EDİN

Çok fazla deterjan kullanmak deterjan çekmecesini tıkayabilir ve hoş olmayan bir kokuya neden olabilir. Çok fazla yumuşatıcı kullanmak çamaşır yıkamayı zorlaştırır. Bundan dolayı, çamaşır yıkama rehberi doğrultusunda gerekli olduğu kadar deterjan kullanmalısınız.

hjhjhjhj.jpg

4- ÇAMAŞIR MAKİNASINI İYİCE DOLDURMAK

Çamaşır makinesine mümkün olduğu kadar çok giysi koymak cazip gelebilir, ancak çok fazla çamaşır yüklemek yalnızca yıkama verimliliğini büyük ölçüde azaltmakla kalmaz, aynı zamanda makinede ciddi hasara da neden olur. Bundan dolayı çamaşır yıkama rehberi söz konusu olduğunda, çamaşır makinenizi tamamen doldurmalısınız.

5- RENKLERE GÖRE DERECE AYARLAMA

Seçtiğiniz sıcaklık kumaşın türüne göre değişebilir, ancak genellikle koyu renkli, orta derecede kirli çamaşırları yıkamak için ideal sıcaklık 30 derecedir. Ancak siyah kumaşlar en iyi şekilde düşük sıcaklıklarda yıkanır. Yüksek sıcaklıklarda yıkanan koyu renkli giysiler çekme veya renk bozulmasına neden olabilir. Ayrıca, su sıcaklığı ne kadar yüksek olursa, koyu renkli giysilerde solma ve kanama sorununun o kadar yaygın olduğuna dikkat edilmelidir. Açık renkli giysiler genellikle 30-40 derece veya soğuk suda yıkanabilir. Beyaz giysileriniz dayanıklı kumaşlardan yapılmışsa 60°C’ye kadar sıcaklıklarda yıkanabilir. Ancak 90 derece gibi yüksek sıcaklıkları tercih ediyorsanız öncelikle ürün etiketini kontrol etmeniz önerilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN