Çamaşır makineniz yıkarken köpürmüyorsa tamirci çağırmadan bunu deneyin! Çözümü aslında çok basitmiş

Çamaşır makineniz yıkarken köpürmüyorsa tamirci çağırmadan bunu deneyin! Çözümü aslında çok basitmiş

Çamaşır makineniz yıkarken köpürmüyorsa tamirci çağırmadan çözebileceğini birkaç yöntem! Bun yöntemleri denediğinizde tamirciye gerek kalmayacak. Bu tüyo hayatınızı kurtaracak. Çözümü aslında çok basitmiş...

Çamaşır makinesinin çamaşırları yıkarken yeterince köpürmemesi temizlenmemiş hissi verir. Bu durum bazen tamiri çağırma isteği uyandırır. Ancak önce bu yöntemi deneyin, tamirci çağırmaktan kurtulabilirsiniz.

ÇAMAŞIR MAKİNESİ KÖPÜRTME

Çamaşırlarında derinlemesine temizlik isteyenler için en iyi toz deterjanlar - Yaşam Haberleri

Çamaşır makinesi köpürmüyorsa, bunun birçok nedeni olabilir ancak çözümü aslında oldukça basit: soda kullanımı! Evde kolayca bulunabilen ve doğal bir temizleyici olan soda, çamaşır makinesinde köpürmeyi artırarak daha etkili bir temizlik sağlar.

Öncelikle, ön yıkama programında kullanılan soda miktarını ayarlamak önemlidir. Beyaz ve açık renkli çamaşırlar için bir ölçek, koyu renkli çamaşırlar için yarım ölçek soda yeterli olacaktır. Bu miktarlar genellikle çamaşır sodası kullanımı için önerilen standart miktarlardır.

Ayrıca, sıkma devrini 400-600 arasında bırakmak da köpürmeyi artırabilir.

Servis tarafından verilen bir başka ipucu ise çamaşır makinesine su eklemektir. Bazı akıllı çamaşır makineleri, en az su kullanımıyla çalışmaya programlanmıştır ve bu da köpürme miktarını azaltabilir. Bu durumda, su alırken 1-2 litre su eklemek çözüm olabilir, özellikle makine dolu ise.

Soda kullanımının faydaları arasında sudaki kireci kırması da vardır. Bu da çamaşırların daha temiz ve parlak olmasını sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN