Çamaşır makinenize limon tuzu atın mucizeye tanık olun! Tamircilerin büyük sırrı ifşa oldu: Bağımlısı olacaksınız

Çamaşır makinenize limon tuzu atın mucizeye tanık olun! Tamircilerin büyük sırrı ifşa oldu: Bağımlısı olacaksınız

Çamaşırlarımızın daha temiz ve kokulu olması için çamaşır makinesine birçok farklı ürün atarız. Ancak çoğu zaman bu ürünler fayda sağlamaz hatta makinenize zarar verir. Çamaşır makineleri kullandıkça aşınır ve içerisinde kireçlenme oluşur. Bu da eskisi gibi performans gösterememesine neden olur. Peki çamaşır makineniz kireçlerden nasıl arınır? Tek malzeme ile makinenizi tertemiz yapın. Tamircilerin büyük sırrını sizler için derledik. İşte detaylar...

Kıyafetlerimizin misler gibi kokması için sık sık farklı deterjanlar deneriz ancak her deterjan değiştirdiğinizde makinenize büyük zarar vermiş oluyorsunuz. Çamaşır makinelerini kullandıkça zamanla aşınır ve içerisinde kireçlenme meydana gelir. Bu kireçlenme ile çamaşırlarınızı eskisi gibi yıkamaz ve üstünde lekeler bırakır. Ev hanımlarının en rahatsız olduğu konulardan biri olan bu dertten kurtulmanın yolu çok basit. Limon tuzunun mucizevi etkisine tanık oldun. Makineniz pırıl pırıl olacak, çamaşırlarınız mis gibi kokacak. İşte tamircilerin büyük sırrını sizler için açıklıyoruz...

TAMİRCİLERİN GİZLİ YÖNTEMİ

Çamaşır makineleriniz ne kadar çok fazla kullanırsak o kadar zarar veriyoruz demektir. Bir süre sonra makinenizin bozulmaya başladığını ve eskisi gibi çalışmadığını görürsünüz. Bunun en büyük nedenlerinden biri deterjan gözünün içerisinde taşlaşmış deterjan kalıntısı gelmesi ve içinde oluşan kireçlenme. Çoğu kişi bu durumlarda tamirci çağırır ve durumu çözmeye çalışır. Ancak artık tamirci çağırmak oldukça lüks bir hale geldi. Artan fiyatlar herkesi kara kara düşündürmekte. Bizde sizler için evde bulunan tek malzeme ile durumdan kurtulmanın yolunu araştırdık. Bu yöntemi deneyince gözlerinize inanamayacaksınız.

kmgfgfgf-47.jpg

ÇAMAŞIR MAKİNENİZ PIRIL PIRIL OLACAK

Hazırsanız hemen kağıt kaleminizi alın ve yazmaya başlayın. İlk olarak evde bulunan limon tuzunu alın. Ardından çamaşır makinesine bir bardak limon tuzu atıp boş bir şekilde 95 derecede çalıştırın. Bu yöntem ile makineniz tertemiz olacak. Kireçlerden arınır kazanı pırıl pırıl olur. Bu yöntem tamircilerin kullandığı pratik yöntemlerin başında geliyor.

ÇAMAŞIR MAKİNESİ GÖZÜ NASIL TEMİZLENİR?

Çamaşır makineleri evde çok sık kullandığımız teknolojik aletlerin başında yer alıyor. Özellikle çok fazla kıyafet değiştirip, kirli sepetine atıyorsanız muhtemelen makineniz hiç durmuyordur. Uzun yıllardır kullanılan makineniz temizliğinin düzenli olarak sağlanması da çok önemlidir.

Bu hem çamaşırlarınızın ömrünü uzatacak, hem de makinenizin yıpranmasını önleyecek. Aynı zamanda içerisinin temizliğinin yapılmaması, çamaşırların derinlemesine temiz olmasının önüne geçerken, makine içerisinin kötü kokmasına neden olmaktadır.

UYGULAMA AŞAMALARI

Deterjan gözünü ayda 2 kere temizlenmesi çok önemlidir. Bu temizliği yaptığınızda çamaşırların daha etkili yıkanmasını sağlayacaksınız. İşte deterjan gözü temizlenirken bu adımları uygulamaya deneyebilirsiniz; Eğer makinenizde taşlaşmış, kalıp tutmuş bir yer görüyorsanız öncelikle gözünü çıkartın.

kmgfgfgf-48.jpg

Çıkarılan göze, bir miktar karbonat eklemesi yapın ve karbonatın üzerine bir miktar da limon tuzu koyun. Sonra bu iki ürünü çamaşır makinesinin gözüne döktükten sonra, evinizde bulunan elma, üzüm ya da beyaz sirkeden bir tanesini bu ikilinin üzerine dökün.

Daha sonra bu ürünlerin iyice karışması için belli bir saat 30-40 dakika kadar bekleyin. Beklerken bu kalıntıların parçalara ayrıldığını görerek, temizlendiğini fark edeceksiniz.Bu işlemler bitmeden önce, çamaşır makinesinin gözünü taktığımız yeri de güzelce temizleyin. Unutmayın burayı temizlemekte çok önemli. Burayı güzel ıslak bir bezle iyice silin. Sonrasında kuru bir bezle kurulayın. Ardından gözü yerine yerleştirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN