Çamaşır makinesindeki kireci jilet gibi çözüyor! 1 damlası pırıl pırıl yapacak, doğal ve kolay

Çamaşır makinesindeki kireci jilet gibi çözüyor! 1 damlası pırıl pırıl yapacak, doğal ve kolay

Çamaşır makinesinde oluşan kireç sorununu ortadan kaldıracak en etkili çözüm nedir? Üstelik hem kolay hem de doğal. İşte detaylar...

Çamaşır makinesindeki kireç sorununu çözmek için etkili ve doğal yöntemler bulunmaktadır. Bu sorunla başa çıkmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

3 DOĞAL YÖNTEMLE MAKİNENİZİ KİREÇTEN ARINDIRIN

sadsa.jpg

  • Sirke ve Limon Tuzu Kullanımı: Haftalık aralıklarla çamaşır makinesini boşta çalıştırırken deterjan bölümüne limon tuzu ve sirke dökerek kireçleri temizleyebilirsiniz. Limon aynı zamanda hoş bir koku bırakarak sirke kokusunu engeller.

  • Limon ve Karbonat Karışımı: Makinenin görünen bölgelerinde, kazanın içinde ve siyah lastik bölümlerinde oluşan kireçlenme lekeleri için limon suyu ve karbonatı karıştırarak bir macun hazırlayın. Bu macunu kireçlenen alanlara sürüp bekleyin, ardından nemli bir bezle silin ve durulayın. Bu yöntem, kireç lekelerini etkili bir şekilde çıkaracaktır.

  • Boraks ve Çamaşır Sodası Karışımı: Boraks, çamaşır sodası ile karıştırılarak kullanılabilir. Bu karışımı kireçli alanlara uygulayıp ovduktan sonra kalıntıları kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Boraks aynı zamanda antiseptik ve dezenfektan özelliklere sahiptir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN