Çamaşır suyundan bile güçlü! İşte bardaklardaki çay lekelerini anında yok eden o mucizevi yöntem

Çamaşır suyundan bile güçlü! İşte bardaklardaki çay lekelerini anında yok eden o mucizevi yöntem

Çay, soğuk kış günlerinde sıcaklığı, sıcak yaz günlerinde ferahlığı ile birçok kişi için vazgeçilmez bir içecek. Ancak çayın bu koyu kahverengi ya da siyah tonu, özellikle fincanlar ve kupalar olmak üzere birçok yüzeyde inatçı lekelere neden olabiliyor. Bu durum, özellikle misafirlerinizi ağırlarken sizi zor bir duruma sokabilir. Peki, bu lekelere kimyasal maddeler kullanmadan nasıl son verebiliriz?

Bilim insanlarından gelen bu yeni yöntem, çamaşır suyu gibi kimyasallara gerek kalmadan çay lekelerini çıkarmayı vaat ediyor. Beyaz sirke, limon suyu, karbonat, tuz ve suyu bir araya getirerek hazırlanan bu özel karışım, inatçı lekelerin üstesinden gelmekte oldukça etkili.

2-002.jpg

ÇAY LEKESİNİ ANINDA ÇIKARAN YÖNTEM

Öncelikle, lekeli bardağınızı sıcak suyla iyice durulayarak başlıyorsunuz. Ardından, beyaz sirke yardımıyla lekenin üzerine odaklanarak, lekenin rengini açmak için birkaç damla limon suyu ekliyorsunuz. Bu iki doğal asit, lekenin yapısını gevşetmekte oldukça etkili. Daha sonra, lekenin üzerine karbonat serperek yumuşak hareketlerle fırçalıyorsunuz. Karbonat, sadece lekeleri gidermekle kalmıyor, aynı zamanda oluşabilecek kötü kokuları da nötralize ediyor. Son adım olarak, tuzlu su ile lekeyi iyice temizliyor ve ardından bardağı suyla durulayarak kurutuyorsunuz.

Bu yöntem, çay severler için adeta bir kurtarıcı niteliğinde. Eğer siz de fincanlarınızdaki veya bardaklarınızdaki çay lekelerinden şikayetçiyseniz, bu yöntemi deneyerek etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN