Canan Karatay Karadenizlileri kızdıracak! Balığı sakın böyle pişirmeyin: Zararlarını saymakla bitiremedi

Canan Karatay Karadenizlileri kızdıracak! Balığı sakın böyle pişirmeyin: Zararlarını saymakla bitiremedi

Sağlıklı yaşama dair yaptığı uyarı ve önerilerle dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay son olarak balıkla ilgili dikkat çekici uyarılarda bulundu. Türklerin genelde kızartma yöntemiyle tükettiği balığa dikkat çeken Karatay, bu yöntemin tehlikelerinden bahsetti. İşte, Canan Karatay’ın ‘Balığı sakın böyle pişirmeyin’ diye yaptığı uyarı…

Profesör Doktor Canan Karatay, sağlıklı yaşama dair yaptığı açıklamalarla gündeme gelmeye devam ediyor. 80 yaşında olmasına rağmen fit ve sağlıklı yapısıyla dikkat çeken Karatay, Sözcü TV’nin YouTube kanalında yayınlanan programa konuk oldu. “Karadenizliler bana kızmasın” diyerek balıkla ilgili uyarılarda bulunan Karatay, unlanarak kızartılan balığın kanserojen madde içerdiğini söyledi.

KIRMIZI ET HAZIRLANMA ŞEKLİNE GÖRE KANSEROJENE DÖNÜŞÜYOR

Kırmızı etin hazırlanma şekline göre kanserojen hale geldiğini belirten Karatay, "...Kırmızı et kanserojen diye yemeyin diyorlar ama soslu kırmızı et tabii ki kanserojendir. Üstü kanser dolu maddelerle sulanmıştır, yıkanmıştır ve yağlanmıştır. Bizim kırmızı etlerimiz aynı değildir. Hazırlama şeklimiz de aynı değildir. Yani bizim mangalda da onlar kullanılmaz. Bizim tükettiğimiz kırmızı etler; en çok sevdiğimiz kuzu eti, dana kıyma ve keçi gibi etlerdir. Bunlar hiçbir zaman kanserojen değildir. Ancak hazırlama şekli çok önemli." dedi.

canan-karatay.jpg

BALIĞI UNLAYARAK YEMEYİN!

Bu sözlerinin ardından balığa değinen Karatay, "Balık mesela, balığı alıp, unlayıp kızartırsanız kanserojendir. Karadenizliler bana kızmasın. Hamsiyi ben çok severim. Hamsi çok önemlidir hakikaten. Biz hamsiyi tuzlarız ve bütün kış yeriz çiğ çiğ." diyerek unlanmış bir şekilde kızartılan balığın kansere neden olduğunu açıkladı.

canan-karatay-balik-1.jpg

KIZARTMA YERİNE BU ŞEKİLDE TÜKETİN

Sunucudan gelen “En çok önereceğiniz balık diye sorsam var mı cevabı?” sorusu üzerine ise Karatay Hoca, "Türkiye'de hamsi ve sardalya. Omega 3'ü çok fazladır. Palamut da çok iyidir. Yani yağlı balıklar. Yalnız kızarmayacak ama ızgara yapılabilir. Fırında buğulama yapılabilir. Bu en sağlıklısıdır. Bunlar yenebilir." yanıtını verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN