Canan Karatay yıllardır sakladığı sırrını açıkladı! Mermer gibi cilt, ışıl ışıl saçların yöntemi meğer buymuş...

Canan Karatay yıllardır sakladığı sırrını açıkladı! Mermer gibi cilt, ışıl ışıl saçların yöntemi meğer buymuş...

Uzman Doktor Canan Karatay'ın da ısrarla önerdiği tahin ciltten tutunda saçlarımıza kadar pek çok konuda faydası bulunuyor. Pekmezle birlikte tüketildiğinde vazgeçilmez bir lezzet sunan tahinin, kan dolaşımını düzene girmesinde fayda sağlamasının yanı sıra yaşlanma belirtilerini de en aza indirgiyor...

Son dönemde sık sık sağlı yaşam tavsiyeleri veren Uzman Doktor Canan Karatay, tahinin fayadalarında bahsetti. Tahin, antiinflamatuar özellikleri sayesinde bağışıklığı güçlendirmesinin yanında kolesterol seviyesini de düşürür. Kalp hastalıkları ve felç riskini de en aza indiren tahin pekmezle tüketildiğinde tam bir şifa deposuna dönüşür.

44.jpg

Yüzyıllardır hekimlerin önerdiği tahin ve limon karışımı sadece kan yapıcı ya da yorgunluk önleyici değil aynı zamanda enerji depolarını güçlendirici oluşuyla biliniyor. Kadın ve erkeklerde doğurganlığı artıran tahin, kısırlık riskini de ortadan kaldırır.

77-001.jpg

CİLT VE SAÇ İÇİN MUCİZEVİ BİR KAYNAK

Tahin bol miktarda B vitamini içerdiğinden, hücreleri yenileyerek saçların daha parlak olmasını sağlar. İçerdiği çinko sayesinde ise cildin yenilenmesine ve cildi sağlıklı tutan kolajenin üretiminde aktif rol oynar. Tahin, içerdiği lizin sayesinde cilt sağlığını iyileştirebilir. Lizin, vücudun kolajen üretimine katkıda bulunur ve bu da cildin elastikiyetini ve gençliğini korumaya yardımcı olabilir.

Tahinin ana maddelerinden biri olan susam tohumları, cilt hücrelerinin yenilenmesine ve erken yaşlanma belirtilerinin önlenmesine yardımcı olan amino asitler, E vitamini, B vitamini, mineraller ve yağ asitlerini içeriğinden oldukça zengindir.

1-020.jpg

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER

Tahin, içerdiği Omega 3 ve Omega 6 sayesinde sinir hücrelerinin sağlıklı bir şekilde çalışmasını destekler ve sinir sisteminin düzenli çalışmasına da yardımcı olur. Düzenli tüketildiğinde tahin, hafızayı güçlendirir, beynin işleyişine katkı sağlar.

Öte yandan tahin, lif açısından zenginliği ile de bilinir. Tahinin sindirim sistemiz üzerinde de olumlu katkıları mevcuttur. Kabızlığı önleyebilir ve sindirim sistemi rahatsızlıklarını hafifletebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN