Çaydanlık ile vapur arasındaki ortak nokta ne? Şizofren misin yoksa dahi mi? Bu soruyu sadece onlar çözüyor...

Çaydanlık ile vapur arasındaki ortak nokta ne? Şizofren misin yoksa dahi mi? Bu soruyu sadece onlar çözüyor...

Dünyanın dört bir yanındaki psikologlar, önlerinde duranların kimin bir dahi ya da tedaviye ihtiyacı olan bir kişi olduğunu öğrenmek için saatlerce sorular sorarak araştırmaya çok fazla zaman harcamazlar. Üç soru tekniğini kullanırlar.

Ve işte gerçek yüzünüzü gösteren üç soru. Sen kimsin?

ÇAYDANLIKLA VAPURUN ORTAK ÖZELLİĞİ NEDİR?

caydamlik.jpg

Bir çaydanlık ile bir vapurun ortak özelliği ikisinin de buhar çıkarmasıdır.

BİR YARIŞ ARABASI İLE BİR HORTUM ARASINDAKİ BENZERLİK NEDİR?

hortum.jpg

Bir yarış arabası ile hortum arasındaki bir tane benzerlik bulunuyor. Bu da hem yarış arabası hem de hortumun daire hareketleri ile ilerlemesidir.

BİR BOT İLE BİR KALEM ARASINDAKİ BENZERLİK NEDİR?

bot.jpg

Bir bot ve bir kalem arasındaki en büyük ortak noktayı buldunuz mu? Bir bot da bir kalem de iz bırakır. Yani her ikisinin de arkasında iz bırakması ortak noktalarıdır.

PEKİ SİZ BİR DAHİ Mİ YOKSA BİR ŞİZOFREN MİSİNİZ?

Soruları yanıtlayamadınız mı? Doğru cevapları veremediniz mi? Tebrikler, siz sağlam bir aklın sahibisiniz. Çünkü akıllı insanlar düşünür ve hemen yanıtlamazlar.

En ufak bir zorluk çekmeden cevap vermeyi başaranlar dikkatli olmalıdır. Çünkü hiç düşünmeden yanıtlamak akıllın insanların işi değildir. Ve siz hiç düşünmeden yanıtladıysanız bu alanda bir uzmana kaydolmak için acele edin.

VE DÜŞÜNMEK SAĞLIKLI AKLIN BELİRTİSİDİR

Basit bir kişiye, “Papağan ile masa arasındaki benzerlik nedir?” diye sorarsanız, şaşırmış gözlerle, benzerlikleri olmadığını çabucak cevaplayacaktır. Ve biliyorsun, bir dereceye kadar haklı olacak. Bu soru ruhsal bozukluğa yatkın bir kişiye sorulursa ayrıntılarda benzerlikler aramaya başlayacaktır.

Bir dahiyi zihinsel olarak sağlıksız bir insandan ayıran bir şey var. İkincisi anında cevap verebilir, sağlıklı insanların düşünmesi gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN