Çayınızın lezzetini 5'e katlayacak yöntem! Kireçleri anında arındırıyor: Pratik kireç sökücü yöntemler...

Çayınızın lezzetini 5'e katlayacak yöntem! Kireçleri anında arındırıyor: Pratik kireç sökücü yöntemler...

Çaydanlıklarıda sık sık meydana gelen kireçlenme bir süre sonra çayınızın tadına kadar etki edebilir. Oldukça zahmetli bir temizlik isteyen kireç lekelerini çıkarmak için bazı yöntemler bulunuyor. Haberimizin devamında yer alan yöntemler ile kireç lekelerini anında arındırabilirsiniz. Peki çaydanlıktaki kireç lekeleri nasıl temizlenir? İşte tüm detaylar...

KİREÇ LEKELERİNİ SÖKÜP ATAN YÖNTEMLER

Çaydanlıklarda sık sık oluşan kireç lekeleri oldukça can sıkıcı bir durum olabiliyor. Sürekli olarak suyun kaynamasıyla birlikte oluşan kireçlenme ise en zor çıkan lekeler arasında yer alıyor. Kireç lekelerini çıkarabilmek için bazı yöntemler bulunsa da bu yöntemler oldukça etkili.

Çay kireci nasıl temizlenir sorusunun cevabı olarak haberimizin devamında kireç sökücü tarifler yer alıyor. Kimyasalların yer almadığı temizlik aşamasında her evde bulunan malzemeler ile çaydanlıklarınız pırıl pırıl olacak. Çay kalitesini de etkileyen kireç lekelerinden sonra demlediğiniz çayın kalitesi 5 kata kadar yükseliyor.

cd450ff30396d564586e2bb6a66934e4b39530df232a687b321112ff529c5d38.jpg

KARBONAT VE LİMON

Çaydanlıkta yer alan kireci sökmenin en iyi yollarından birisi limon ile karbonat karışımıdır. En etkili temizlik ürünlerinden birisi olan karbonat birçok noktada hayat kurtarıyor. Suyun içerisinde yer alan kireçler çaydanlıkta kaynadıkça yapışıyor. Bu durumda ise ortaya çirkin ve istenmeyen bir görünü çıkabiliyor. Karbonatın temizleyici, limonun ise parlatıcı özelliği ile birlikte çaydanlıklarınız sıfır gibi olacak.

  • Kireç temizleme yönteminde öncelikle çaydanlığın içerisine 1 paket karbonat ve 1 adet limonu parça halinde çaydanlığın içerisine atın.
  • Daha sonra çaydanlığınızın yarısına kadar su ile doldurarak kısık ateşte kaynamasını bekleyin.
  • Kısa bir süreç içerisinde kireçlerin yavaş yavaş kaybolduğunu göreceksiniz.

caydanlik-kireci-nasil-temizlenir-caydanlikta-kirec-nasil-cikar.jpg

LİMON TUZU

Çaydanlığınızdaki kireçleri söküp atmak için demliğin dibini tamamen kaplayacak şekilde limon tuzu eklemeniz gerekir. Limon tuzunun üzerine ise su ekleyin. Çaydanlığınızın yarısına kadar su doldurarak ocağa yerleştirin ve kısık ateşte kaynamasını bekleyin. Yoğun kireç tortuları olan çaydanlıkları 20 dakikaya kadar kaynatabilirsiniz. Kireçlerin yumuşamasıyla birlikte ocağın altını kapatarak bir fırça yardımı ile temizleyerek soğuk su ile durulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN