Cebinde o karttan olanlara müjde! Toplu taşımayı ücretsiz kullanacaklar: Üstelik süresiz!

Cebinde o karttan olanlara müjde! Toplu taşımayı ücretsiz kullanacaklar: Üstelik süresiz!

O Belediye de alınan karara göre cebinde bu kartı taşıyanlara ulaşım ücretsiz olacak. Peki bu kartın özelliği ne ? İşte detaylar...

KARTI CEBİNDE OLANLARA ÜCRETSİZ ULAŞIM İMKANI

Ücretsiz toplu ulaşım desteği verileceği duyuruldu. Haber yayılır yayılmaz da merak uyandırdı. Elinde bu kartı taşıyan herkes toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanabilecek.

misafir

Bir ilimizde belediye tarafından alınan karara göre ellerin de bu kartı olan vatandaşlara ulaşımın ücretsiz sağlanacağı bilgisi verildi. Hal böyle olunca da konunun meraklısı çok oldu. İşte tüm detayları ile ücretsiz kart ile ilgili detaylar…

Geçtiğimiz Şubat ayında yıkıcı bir deprem yaşadık ve 11 ilimiz büyük depremde yıkıldı. Siirt Belediyesi de yaşanan afetten sonra kente gelen afetzedelerin ulaşım imkanlarının kesintisiz sağlanabilmesi adına elini taşın altına koydu.

misafir

MİSAFİR KART UYGULAMASI

Depremzedelere destek olmak maksadıyla başlatılan bu desteği vatandaşlarla paylaştı. Siirt te ücretsiz ulaşım desteği verileceği açıklandı. Belediye tarafından yapılan açıklamada deprem bölgesinden kente gelen depremzedelerin ulaşımının ücretsiz sağlanacağı belirtildi. Siirt Belediyesi’nin meclis toplantısında alınan bir karara göre afet bölgesinden gelen afetzedelere misafir kart uygulaması başlatıldı. Belediye ye ait toplu taşıma araçlarını kullanan depremzedelerin ücretisiz ulaşımdan yararlanacakları söylendi.

Siirt Belediye Meclisinden alınan karar gereği, "06.02.2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden dolayı afet bölgesini terk eden ve ilimizde misafir olarak yaşamaya devam eden afetzedelerin Belediyemize ait toplu taşıma hizmeti veren araçlarından "misafir kart" ile ücretsiz kullanmalarına; Belediye Meclisinin 2023 Mart Ayı Toplantısının 10.03.2023 tarihli 1. Birleşiminin 1. Oturumunda oybirliğiyle karar verildi." Denildi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN