Cep telefonu satışlarında görülmemiş düşüş! O markalarda yaprak kıpırdamadı, işte markaya göre satış oranları

Cep telefonu satışlarında görülmemiş düşüş! O markalarda yaprak kıpırdamadı, işte markaya göre satış oranları

2022 yılının 4. çeyreğinde en çok satılan telefonlar açıklandı. Son yılların en düşük satış rakamları dikkat çekerken vatandaşlar da konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Telefon satışlarındaki düşüşün nedenleri de merak ediliyor. İşte telefon satışlarındaki düşüş nedenleri…

Küresel bir araştırma kurulu tarafından yapılan araştırmalar kapsamında 2022 yılında telefon satış verileri açıklandı. Akıllı telefon satışlarından son yıllarda en kötü oranlara ulaştığı belirtilirken geçtiğimiz yılda zorlu bir süreç yaşandığının altı çizildi. Zorlu süreçlere rağmen pazar payını büyütmeyi başaran Samsung ise gözlerden kaçmadı. İşte telefon satışlarındaki düşüş nedenleri…


2022 YILINDA TELEFON SATIŞLARI NEDEN DÜŞTÜ?


International Data Corporation (IDC) tarafından yayınlanan rapor kapsamında küresel çapta telefon endüstrisinde görülen düşüş açıklandı. 2022 yılının 4 çeyreğinde akıllı telefon sevkiyatlarında 2021 yılının aynı dönemine göre 367 milyona kıyasla %18.3 düşüş gösterdiği açıklandı. Bu kapsamda telefon sevkiyatındaki düşüşün 300 milyon seviyesine gerilediği duyuruldu.

telefonlar.jpg

IDC araştırma direktörü Nabila Popal, müşterilerdeki zayıf talebin ve satıcılardaki stok sorununun piyasada düşüşe neden olduğunu belirtti. Piyasadaki yüksek enflasyon endişelerinin de makroekonomik faktörlerin birleşmesi ile birlikte akıllı telefon pazarındaki toparlanmanın 2023 sonuna kadar süreceği aktarıldı.


Piyasada yaşanan olumsuz durumlara rağmen Samsung'un 4 çeyrekte pazar payını %18.8'den %19.4'e yükseltmesi dikkat çekti. Bu kapsamda Samsung 10 milyona yakın Galaxy model telefon satışı gerçekleştirdi. Samsung'u takip eden marka ise Apple olurken pazar payını %18.8 arttırdığı belirtildi. 3. sıraya yerleşen marka ise Xiaomi olurken pazar payını %12.7 olduğu söylendi. 2022 yılı sıralaması şu şekildedir:

  • Samsung: 264 milyon
  • Apple: 228 milyon
  • Xiaomi: 156 milyon
  • Oppo: 108 milyon
  • Vivo: 108 milyon

samsung-telefon.jpg


Başka bir pazar araştırmacısı olan Le Xuan Chiew, üreticilerin karlılığa öncelik vermesi durumunda pazar payını koruyarak 2023 yılına temkinli bir şekilde giriş yapabileceğini belirtti. Chiew açıklamasında şu sözleri dile getirdi:


“Zorlu pazar koşulları hem ortakların hem de satıcıların zorlu müzakereler yaşamasına yol açabilir. Bu yüzden güçlü ortaklıklar kurmak pazar paylarını korumak için önemli olacak”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN