Çeyiz hazırlayanlara kötü haber! Airfryer ve süpürge almak isteyenler yandı: Şart getirildi

Çeyiz hazırlayanlara kötü haber! Airfryer ve süpürge almak isteyenler yandı: Şart getirildi

Airfryer, robot süpürge gibi yerli üretimli yeni nesil küçük ev aletlerinin ithalatında gözetim uygulamasında değişiklik yapıldı. Detaylar haberimizde...

Ticaret Bakanlığı, İthalatta Gözetim Uygulamasına İlişkin Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlayarak önemli bir adım atmıştır. Tebliğ kapsamında, porselen, seramik ve diğer ev eşyalarının ithalatında ileriye yönelik gözetim uygulamasının usul ve esasları belirlenmiştir. Bu ürünlerin ithal edilebilmesi için Bakanlık tarafından düzenlenecek gözetim belgesi gerekmektedir.

YAYIM TARİHİNDEN İTİBAREN 30 GÜN İÇİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

2

Gözetim belgesi talepleri, Gümrükler Tek Pencere Sistemi üzerinden elektronik imza ile yapılacak başvurularla karşılanacaktır. Başvurular ayrıca e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebilecektir. Bu yeni uygulama ile ithalat sürecinin daha sağlıklı ve denetlenebilir bir şekilde yürütülmesi hedeflenmektedir.

Öte yandan, aynı gazetede yayımlanan "ithalatta gözetim uygulamasına ilişkin tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğler" ile cam eşya tanımlı ürün grubu için belirlenen birim gümrük kıymeti rakamları güncellenmiştir. Ayrıca, yeni nesil ürünlerden olan airfryer, robot süpürge, dik süpürge ve stand mikserlerin ithalatı da yakından izlenecek ve belirlenen gümrük kıymetlerinin altında birim kıymeti olanlar gözetim altına alınacaktır.

Bu önemli değişiklikler ve güncellemeler, ithalat sürecinin daha etkin bir şekilde yönetilmesine ve yerli üretimin korunmasına yönelik adımların atılmasına yardımcı olacaktır. Tebliğlerin yayım tarihini takip eden 30. gün itibarıyla yürürlüğe gireceği belirtilmektedir. Detaylı bilgilere Ticaret Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden ulaşmak mümkündür.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN