Çiçeklerin dibine bir bardak dökün sonra izleyin! Solan çiçeği bile coşturuyor, çöpe atanlar öğrenince pişman olacak

Çiçeklerin dibine bir bardak dökün sonra izleyin! Solan çiçeği bile coşturuyor, çöpe atanlar öğrenince pişman olacak

Çiçekleriniz soluyorsa bu yöntemlere dikkat edin! Çok basit ama gözden kaçan bu detaylar çiçeklerin ölümüne sebep olabiliyor. Bu tarifin sadece bir bardağıyla çiçeklerinizi kurtarabilirsiniz! Çiçeklerin dibine bir bardak dökün sonra izleyin! Solan çiçeği bile coşturuyor, çöpe atanlar öğrenince pişman olacak...

Çiçek bakımında sıradışı bir yöntemle, çiçeklerin dibine dökülen çayın, solan çiçekleri canlandırdığı ortaya çıktı. Toprak verimi çiçeğin canlılığı için en önemli etken. Toprak verimini artırmanın başında organik madde ayrışmasını hızlandırdığı için çay demini veya posasını toprağa eklemek geliyor.

Sağlıklı çiçekler yetiştirmek istiyorsanız, doğru bakım önlemlerini almak çok önemlidir. İşte sağlıklı çiçekler yetiştirmek için bilmeniz gereken 5 önemli kural...

ÇİÇEK YETİŞTİRMENİN 5 KURALI

cicekleri-costurmak-icin-ne-yapmak-lazim-2.webp

Her çiçeğin sulama ihtiyacı farklıdır. Çiçeklerinizi tanıyın ve toprağın nemli olmasını sağlamak için düzenli aralıklarla sulayın. Aşırı sulamadan kaçının, çünkü bu bitkinin köklerine zarar verebilir.

Düzenli gübreleme, çiçeklerin sağlıklı büyümesi için önemlidir. Ancak, gübre miktarını aşırıya kaçırmamaya dikkat edin, aşırı gübre bitkinin köklerine zarar verebilir.

Çiçeklerin doğru miktarda ışık ve sıcaklık alması önemlidir. Güneş ışığına ihtiyaç duyan çiçekleri uygun bir yere yerleştirin. Çiçeklerinizin sıcaklık gereksinimlerini de göz önünde bulundurun.

Uygun toprak kalitesi, çiçeklerin sağlıklı büyümesi için önemlidir. Toprağın iyi drene olması ve besinleri tutabilmesi gerekmektedir.

Çiçeklerin sağlıklı kalması için hastalıklarla ve zararlılarla mücadele etmek önemlidir. Hastalık veya zararlı belirtileri fark ederseniz, hemen önlem alın.

Çiçek coşturan tarifi

Hamur işlerinden tanıdığımız kuru maya, şimdi de çiçek ve bitkilerin sağlığını artırmak için kullanılıyor. Bu yöntemle çiçeklerin kısa sürede canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuştuğunu görmek mümkün.

MALZEMELER:

Üç litre su

Bir yemek kaşığı kuru maya

YAPILIŞI

cicekleri-costurmak-icin-ne-yapmak-lazim-1.webp

Üç litre suyu uygun bir kapta hazırlayın.

Bir yemek kaşığı kuru mayayı suya ekleyin.

İki malzemeyi homojen bir karışım elde edene kadar iyice harmanlayın. Ardından bu suyla çiçeklerinizi sulayın. Fazla su vermemeye dikkat edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN