Yıllarca dalga geçtiler ama Ciguli bakın aslında kim çıktı? Gerçek kimliğini öğrenince küçük dilinizi yutacaksınız

Yıllarca dalga geçtiler ama Ciguli bakın aslında kim çıktı? Gerçek kimliğini öğrenince küçük dilinizi yutacaksınız

90 yılların sonunda "Binnaz" şarkısıyla tüm Türkiye'nin beğenisini kazanan Ciguli'nin gerçek hayat hikayesi okuyanları hayretler içinde bırakacak cinsten. Gerçek adı Angel Yordanov Kapsov olan ve 2014'te aramızdan ayrılan ünlü şarkıcının aslında alanında dünyanın en iyilerinden biri olduğunu biliyor muydunuz?

2014 yılında vefat eden ünlü sanatçı Ciguli hakkında ortaya çıkan gerçek herkesi hayretler içerisinde bıraktı. Ciguli hakkında yıllar sonra ortaya çıkan gerçeği öğrenen hayranları 'yok artık' dedi.

31 Ekim 2014 tarihinde Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da kalp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede narkozun etkisinden çıkamayarak hayatını kaybeden 'Çalgıcı karısı Binnaz' sözleriyle tınan ünlü sanatçı 'Ciguli' hakkında yıllar sonra ortaya çıkan gerçek herkesi hayretler içinde bıraktı.

31 Ekim 2014 tarihinde Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da hayatını kaybeden sahneden bilinen adıyla 'Ciguli', Angel Yordanov Kapsov hakkında ortaya çıkan gerçek herkese 'yok artık' dedirtti.

İSMİ NEDEN CİGULİ?

Resmi kayıtlarına göre adı Angel Jordanov Kapsov olan merhum sanatçı 'Ciguli''nin asıl adı Ahmet’tir. Bulgaristan’da uygulanan İslami ve Türkçe isimlere yönelik yasaklama ve baskı yüzünden ailesi Ahmet ismini kayıtlara geçiremese de kullanmaya devam etti. Akordeonu çok hızlı ve kıvrak çaldığından ötürü, Bulgaristan’da o yıllarda çok popüler olan, Sovyet AvtoVAZ firmasının ürettiği VAZ-2101 model sedan arabanın daha çok bilinen adı olan Ciguli (Bulgarca: Жигули) adıyla anılmaya başlandı (Bu otomobil tıpkı Murat 124 gibi İtalyan Fiat 124’ün bir kopyasıydı).

Türkiye'de küçümsendi, itilip kakıldı! Ciguli'yle ilgili bir gerçeği öğrenince kalakalacaksınız

FAKİR BİR AİLEDEN GELİYOR

Beş çocuklu bir ailenin çocuğu olan Ciguli, hamallık yapan babasının 1972 yılında vefat etmesinden sonra ailesinin geçimini sağlamak amacıyla düğünlerde çalgı çalmaya başladı. 1974’de Ayten hanımla evlenen merhum sanatçı, bu evlilikten İbrahim ve Ferdi isimli oğulları doğmuştur.

Ciguli'den Akordeon show | Gülben Show Canlı Performans - YouTube

GAZİNOLARDA ÇALIŞTI

1990 yılında ağabeyi ile Türkiye’ye giden Ciguli, İstanbul’da uzun yıllar düğünlerde, Kumkapı’daki restoranlarda ve gazinolarda akordeon çalarak küçük çapta tanınmaya başlandı. 1993 yılında ilk albümünü çıkaran Ciguli, 1999 yılında söylediği ‘Binnaz’ şarkısıyla Türkiye çapında tanındı.

YILLAR SONRA ORTAYA ÇIKAN GERÇEK

31 Ekim 2014 tarihinde Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da kalp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede narkozun etkisinden çıkamayarak hayatını kaybeden ünlü sanatçı hakkında yıllar sonra ortaya çıkan gerçek herkesi şaşırttı. Ünlü sanatçının dünyanın en iyi akordeon virtüözlerinden biri olarak bilindiği ortaya çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN