Çin'den gelen araçların marka ve modelleri ortaya çıktı! Yakıt cimrisi Cherry Türkiye'de yok satacak

Çin'den gelen araçların marka ve modelleri ortaya çıktı! Yakıt cimrisi Cherry Türkiye'de yok satacak

Son yıllarda ülkemizde yaşanan sıfır araç tedarik sorunları üzerine çözüm için çalışmalar devam ediyor. Tüm hızıyla süren çözüm süreci ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Çin'nden Türkiye'ye doğru yola çıktığı bilinen 4 bin adet aracın modeli açıklandı. Çin'de yer alan Chery markası olduğu öne sürülen araçlar merak konusu oldu. Satışa sunulması beklenilen Chery marka otomobilin modelleri ise Omoda 5, Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro olduğu iddia ediliyor. İşte tüm detaylar...

Çin'den Türkiye'ye yeni araçlar!

Küresel çapta yaşanan çip krizi ile birlikte otomobil fiyatlarında büyük bir artış görülmüştü. Yaşanan kriz ile birlikte azalan sıfır araç sayısı üzerine Çin İstanbul Başkonsolosluğu'nun sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir video paylaşıldı. Yapılan paylaşımda Çin'den gelen 4 bine yakın sıfır aracın Türkiye'ye doğru yola çıktığının bilgisi verildi. Çin'in Şanghay Limanı'ndan gemiye yüklenen 4 bin aracın İzmit/Derince limanına geleceği öğrenildi.

Ortaya çıkan bilgiler ile birlikte gündeme oturan araçların marka ve modelleri öğrenildi. Marka ve modelleriyle dikkatleri üzerine çeken aracın Chery marka olduğu söyleniyor. Nisan ayı ile birlikte ülkemizde satışa başlaması beklenilen Chery araçlarının hazırlıkları adım adım sürdürülüyor. Ülkemizde ilk aşamada satılması beklenilen Chery araçlarının modelleri TİGGO 8 PRO, TİGGO 7 PRO ve ilk küresel modellerinden olan OMODA 5'in yer alacağı bildirildi. Büyük bir tören eşliğinde ülkemize sevk edildiği de gözden kaçmadı.

chery-modelleri-turkiye-yolunda-15596433-amp.jpg

Chery modellerinin sevkiyat detayları

Araçların Türkiye'ye doğru yola çıkması üzerine açıklamalarda bulunan Chery Türkiye Başkanı Bay Fenghuo Si, önemli detaylara değindi. Sevkiyat töreninde yapılan konuşmada ülkemizin mükemmel bir coğrafi konumda yer edindiğini bildiren Bay Fenghuo Si, gelişmiş otomotiv endüstrisine sahip bir ülke olduğumuzun da altını çizerek, "Türkiye, Chery için her zaman en önemli stratejik pazarlardan biri oldu. Chery Otomobil Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak bölge için bağımsız bir ekip ve işletme organizasyonu kurarak yatırım yaptık. Daha önce yaptığımız pazar araştırması ve müşteri beklentileri analizlerine dayanarak, bugün limanımızdan ayrılan üç modelimiz, Chery'nin en güncel teknolojisini temsil ediyor ve Türkiye'deki müşterilerimiz için eşi benzeri görülmemiş kalitede sürüş deneyimleri yaşatacak" ifadelerini kullandı.

chery-turkiye-2.jpeg

Yeni araçların özellikleri

Ülkemizde satılacak olan Chery Omoda 5, Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro araçlarının içerisinde üçüncü nesil Acteco Serisi 1.6 TGDI benzinli motor yer alıyor.Motor verimliliği yüzde 41 olarak bilinirken 197 hp güç bulunduruyor. Aynı zamanda 290 Nm tork gücü olduğu da biliniyor. Motorla birlikte kombine olarak sunulan çift kavramalı Getrag 7 DCT şanzıman motor gücünü etkili bir şekilde kullanırken yakıt ekonomisini de gözler önüne seriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN