Çocuklarınızı sosyal medyadan uzak tutun! Tüm kötü alışkanlıkların sebebi oymuş: Yüzde 85'inde görülüyor

Çocuklarınızı sosyal medyadan uzak tutun! Tüm kötü alışkanlıkların sebebi oymuş: Yüzde 85'inde görülüyor

Hayatımızın olmazsa olmaz bir parçası olan sosyal medya, çocukları kötü alışkanlıklara sürüklüyor! Yapılan araştırmalarda tüm kötü alışkanlıkların sebebi olarak sosyal medya gösterildi! Tam yüzde 85'inde...

İskoçya'daki Glasgow ve Strathclyde üniversiteleri ile Halk Sağlığı Kurumu tarafından yürütülen bir araştırma, sosyal medyanın 10 ile 19 yaş arası çocuk ve gençler üzerindeki etkilerini inceledi.

SOSYAL MEDYANIN ALKOL VE SİGARA ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

sosyal-medya.png

15 yaş ortalamasına sahip 1,4 milyon çocuk ve genç üzerinde yapılan araştırmada, 1997-2022 yılları arasındaki veriler kullanılarak günlük sosyal medya kullanımının alkol, madde ve sigara kullanımı ile ilişkilendirilmesi amaçlandı.

YÜZDE 85'İ AŞIRI SİGARA KULLANIYOR

sigara.jpg

Araştırmacılar, sosyal medyayı sık kullanan bireylerde alkol, madde ve sigara kullanımında artış ihtimalinin olduğunu tespit etti. Sık sosyal medya kullanımıyla yüzde 48 daha fazla alkol tüketme, yüzde 28 daha fazla madde kullanma ve yüzde 85 daha fazla sigara kullanma alışkanlıkları arasında bir ilişki bulundu.

16 YAŞ VE ÜZERİ KULLANICILARDA ALKOL TÜKETİMİ DAHA FAZLA

alkol.jpg​​​​​​​

Ayrıca, sosyal medyada günde en az 2 saat geçiren 16 yaş ve üzeri katılımcılarda, 16 yaşın altındaki sosyal medya kullanıcılarına göre daha fazla alkol kullanımı gözlemlendi. Araştırmacılar ayrıca, sosyal medya platformlarında sıklıkla zaman geçirenlerin, asosyal davranışlar sergilemeye ve kumar oynamaya daha fazla eğilim gösterdiğini tespit etti.

Bu önemli bulgular, gençler arasında sosyal medya kullanımının potansiyel risklerine dikkat çekiyor ve gençlerin dijital ortamda geçirdikleri süreyi dengelemeleri konusunda toplum ve ailelere önemli bir mesaj iletiyor. Araştırma sonuçları, "The BMJ" adlı dergide yayımlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN