Çok şaşırtıcı ama doğru: Yüzük parmağınızın uzunluğundan kişiliğiniz hakkında kolayca anlatabileceğiniz 8 şey

Çok şaşırtıcı ama doğru: Yüzük parmağınızın uzunluğundan kişiliğiniz hakkında kolayca anlatabileceğiniz 8 şey

El ve el falı ile yapılan kehanetin doğruluğu elbette birçok insanın sorguladığı çok tartışmalı bir konudur. Ama elleriniz başka sırlar da saklıyor olabilir . Bilim adamları, anne karnında yüksek dozda testosterona maruz kalan bir çocuğun işaret parmağının büyümesini yavaşlatabileceğini uzun zamandır tespit ettiler.Bu nedenle erkeklerde işaret parmağı genellikle yüzük parmağından daha kısadır ve kadınlarda uzunluklarının oranı hemen hemen aynıdır.

TESTOSTERON VÜCUDU ETKİLYOR

Parmaklara ek olarak , testosteron elbette vücudun diğer kısımlarını da etkiler. Özellikle, bir kişinin yetişkinlikteki davranışı üzerine. Bu yüzden bu yönteme güvenmek için her türlü nedenimiz var.

YÜZÜK PARMAĞINIZ İŞARET PARMAĞINIZDAN DAHA UZUNSA

Yani, işaret parmağınız yüzük parmağından daha kısaysa, bu, yüksek dozda testosteronun doğum öncesi gelişimi sırasında vücudunuz üzerindeki etkisini gösterir ve ayrıca ...

parmak-testi.jpg

1. Çok dayanıklısın

Fetal gelişim sırasında yüksek dozlarda testosteron alan kadınlar, sporda daha düşük dozlara maruz kalanlara göre daha iyi performans gösterir. Bu, özellikle uzun mesafe koşuları ve dayanıklılığın gerekli olduğu diğer sporlar için geçerlidir.

2. Matematikte, mantıkta, problem çözmede iyisin ve Rubik Küpünü kolayca çözersin

Bu çalışmada, araştırmacılar kadınların parmaklarının uzunluğunu ölçtüler ve mantık testlerinden önce bazılarına testosteron ve bazılarına plasebo verdiler. Gerçek testosteron alan kadınlar görevlerde daha iyi performans gösterdi.

Buradan, vücudunda doğal olarak daha fazla testosteron bulunan kişilerin matematik ve mantık bulmacalarında daha iyi sonuçlar verdiği sonucuna varabiliriz.

3. Partnerinizi aldatma olasılığınız daha yüksek

Bu çalışmaya 575 kişi katılmıştır. Bilim adamları parmaklarının uzunluğunu ölçtüler ve daha sonra onlardan cinsel alışkanlıklarıyla ilgili soruları açık yüreklilikle yanıtlamalarını istediler.

4. Kadınlara ilgi duyma olasılığınız daha yüksektir

Bu çalışma Berkeley'de gerçekleştirilmiştir. Bilim adamları 720 erkek ve kadının parmaklarının uzunluğunu ölçtüler ve lezbiyenler arasında işaret ve yüzük parmaklarının uzunluğunda büyük bir fark olan çok daha fazla kız olduğunu buldular.

YÜZÜK PARMAĞINIZ İŞARET PARMAĞINIZ İLE EŞİT VE YA DAHA KISA İSE

1. Tek eşlisiniz

Çoğu evrimsel biyolog, kadınların doğal olarak tek eşli olduğu konusunda hemfikirdir. Bu, yavruları korumak için tasarlanmış bir tür içgüdüdür. Bu nedenle kadınlık hormonu fazla olan kızlar uzun süreli ve ciddi ilişkilere daha yatkındır.

parmak-testi1.jpg

2. Mükemmel bir hafızanız var

Araştırmalar, daha düşük testosteron seviyelerine sahip kişilerin ezber gerektiren görevlerde diğerlerinden daha iyi performans gösterdiğini gösteriyor. Belki de bu yüzden evde sütün bittiğini, Perşembe gününe kadar faturaları ödemeniz gerektiğini ve Çarşamba günü çocuklarınızın veli toplantısı olduğunu her zaman hatırlayan sizsiniz.

3. Kaygı ve depresyona daha yatkınsınız

Yüksek düzeyde kadın hormonları olan kişiler, tipik kadın sinir bozuklukları geliştirme riski altındadır.

4. Evlenme olasılığınız daha yüksek

2000 yılında yapılan bir araştırma, erkeklerin sezgisel olarak daha düşük testosteron seviyelerine ve buna bağlı olarak daha uzun işaret parmağına sahip kadınları tercih ettiğini buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN