Yüzünüzdeki ölüm üçgeni: nedir ve neden tehlikelidir?

Yüzünüzdeki ölüm üçgeni: nedir ve neden tehlikelidir?

Hayatınızda en az bir kez “ölüm üçgeni”ni duymuşsunuzdur. Ancak daha spesifik olarak bakalım: bu “yasak bölge” nedir ve neden bu kadar tehlikelidir. Böylece, görsel olarak yüzdeki bu alan aşağıdaki gibi temsil edilebilir:

Yüzün bu bölümünde, valfleri olmayan çok sayıda damar bulunur (vücudun diğer bölümlerinden farklı olarak).

Bu nedenle, "üçgen" içinden geçen bir enfeksiyon, beynin kavernöz sinüslerine girerek çok ciddi komplikasyonlara ve sıklıkla ölüme neden olabilir.

Dermatologların ellerinizle bu bölgeye dokunamayacağınızı tek bir sesle söylemeleri boşuna değil, çünkü çoğu zaman düşünmediğimiz ve şüphelenmediğimiz mikroplarla dolup taşıyorlar.

ÖLÜM ÜÇGENİNDE NE GİBİ SORUNLAR ÇIKABİLİR?

BURNIN YANLARI

Sebep, yağ bezinin tıkanmasında ve daha fazla iltihaplanmasında yatmaktadır. Pus cilt altında birikir, ancak dışarı çıkmaz. Bu arada burada karşılaşılabilecek en tehlikeli dermatolojik sorun furunkülozdur.

Çıbanları kendi başınıza açmak kategorik olarak imkansızdır: onlarla sadece doktora gitmesi gösterilmiştir. Bazen evde, geceleri ichthyol merhem ile kompresler iyi bir etki sağlar.

Merhem kendisi apseyi “çıkarır”, bundan sonra alkolle tedavi edilmelidir.

2. BURUN KILLARI

Aslında, onlarla yanlış bir şey yok. Ayrıca burundaki kıllar önemli bir temizleme işlevi görerek hava için bir filtre görevi görür. Doğru, bazen estetik açıdan hoş görünmüyor.

Uzmanlar, enfeksiyona neden olmamak için onları çekmeyi veya kesmeyi önermezler. En güvenli seçenek, özel bir burun eki olan bir düzelticiyi düzenli olarak kullanmaktır.

3. SİYAH NOKTALAR

Veya komedonlar olarak da adlandırılırlar. Bu, yağ bezlerinin kaynamalardan daha az ciddi bir tıkanmasıdır, ancak daha az sorun getirmezler.

Kötü haber şu ki, yağ bezlerinin kanalları bir tür "dallanan ağaç"tır, bu nedenle sıkıldığında, tıkanmış yağ bezinin tüm içeriği cildin yüzeyine ulaşmak yerine kan dolaşımına girer.

Bu nedenle, ya bir güzellik uzmanıyla temizlemeniz gerekir ya da alternatif olarak şimdi popüler olan “siyah” maskeleri deneyebilirsiniz . Bu arada, aktif kömür, jelatin ve su bazlı ev yapımı tarifler şeklinde de mevcutturlar.
Hatırlanması gereken tek şey, prosedürü buğulanmış cilt üzerinde bu tür maskelerle gerçekleştirmeniz ve ardından gözenekleri daraltmak için yüzünüzü bir tonikle silmeniz gerektiğidir.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN