Demlikte kalan çayı döküyor musunuz? Meğer altın suyuymuş: O derde bile deva...

Demlikte kalan çayı döküyor musunuz? Meğer altın suyuymuş: O derde bile deva...

Demlikte kalan çay size atık gibi gelebilir, hatta kalan çayı döküyor olabilirsiniz. Ama bu faydaları öğrendikten sonra sağ kolunuz olacak! Meğer altın suyuymuş! Her derdin ilacı oymuş! O derde bile deva...

Demlikte kalan çay, genellikle dökülüp atılan bir atık gibi görünse de aslında birçok faydası olan doğal bir maddedir. İçmediğiniz çayı dökmek yerine, onu kullanarak birçok günlük sorunu çözebilirsiniz. Ayak kokusu, boğaz ağrısı, cilt problemleri, kokulu buzdolapları ve daha fazlası için demlikte kalan çayın şaşırtıcı kullanım alanları vardır.

Hem doğal hem de ekonomik olan bu çözümlerle, günlük hayatta karşılaştığınız birçok sorunu kolayca çözebilirsiniz. Artık demlikte kalan çayın sadece içecek olarak değil, aynı zamanda günlük yaşamınızda da kullanılabilecek bir yardımcı olduğunu fark edeceksiniz. İşte demlikte kalan çayın şaşırtıcı faydaları:

BAYAT ÇAY FAYDALARI

Demlikteki kalan çayla yapabileceklerinize çok şaşıracaksınız!

  • Ayaklarınız mı kokuyor? Ilık çay dolu bir leğene ayaklarınızı daldırarak her akşam 10 dakika tutun. 10 gün içinde ayak kokusundan eser kalmayacaktır.
  • Çay posaları süzülüp soğuduktan sonra, boğaz ağrılarında gargara olarak kullanılabilir.
  • Demlikte kalan çay posalarını kurutup bir kap içinde buzdolabının orta rafına yerleştirin. Bu, buzdolabının hoş olmayan kokularını gidermede etkili olacaktır.
  • Banyodan çıkmadan önce bir çaydanlık çay ile cildinizi oğuşturarak, cildinizdeki yağlanmayı azaltabilirsiniz.
  • Çay, antibiyotik etki göstererek derinizdeki yaraların temizlenmesine yardımcı olabilir. Pamuk yardımıyla uygulanabilir.
  • Balık ya da soğan kokusu mu var? Elinizi demli çayla yıkayarak bu kokulardan kurtulabilirsiniz.
  • Kaynamış çayı bir tasa koyup buharı gözünüze gelecek biçimde başınızın üstüne koyarak göz çapaklarından kurtulabilirsiniz.
  • Şampuanladıktan sonra saçlarınızı bir çaydanlık ılık çayla durulayarak saçlarınıza ışıltı kazandırabilirsiniz.
  • Dilinizi mi ısırdınız? Günde üç kez ağzınızı çayla çalkalayarak dil yaralarının iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz.
  • Kalan çayı kullanarak evde pratik bir şekilde buzlu çay yapabilirsiniz. Hem ferahlatıcı hem de lezzetli!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN