Deprem konutlarının ne zaman yapılacağı belli oldu! Cumhurbaşkanı tarih verdi: O tarihte inşaat başlıyor!

Deprem konutlarının ne zaman yapılacağı belli oldu! Cumhurbaşkanı tarih verdi: O tarihte inşaat başlıyor!

Başkan Erdoğan'ın liderliğindeki Kabine Toplantısı tamamlandı ve sonuçları açıklandı. Başkan Erdoğan, deprem bölgesinde yeniden yapım çalışmalarının Mart ayında başlayacağını açıkladı. Ayrıca, 1999 öncesinde inşa edilen yıkılan binaların yüzde 98'inin bulunduğunu belirtti. Başkan Erdoğan, sahada çalışan 250 bin kamu görevlisinin bulunduğunu ifade etti.

Kabine Toplantısı: Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yürütülen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AFAD merkez binasında 15.20'de toplandı. Tek gündem maddesi Kahramanmaraş merkezli depremler olan Kabine Toplantısı, depremden zarar gören şehirlerin yeniden inşa edilmesi için gerekli planlamaların ele alınması amacıyla yapıldı. Başkan Erdoğan'ın yönetimi sonrasında Kabine Toplantısı tamamlandı.

SON DAKİKA: KABİNE TOPLANTISI KARARLARI VE SONUÇLARI BELLİ OLDU! CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU! İŞTE DEPREM FELAKETİYLE İLGİLİ ALINAN KARARLAR

Recep Tayyip Erdoğan, Başkan olarak Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir afetin yaşandığını ve Türkiye'nin 6 Şubat'da iki büyük depremle sarsıldığını açıkladı. Başkan, AFAD Başkanlığı Merkez Binası'nda yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından millete hitap etti. Erdoğan, depremin Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Kilis, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır gibi illerde de ağır hasarlara yol açtığını belirtti. Başkan Erdoğan, yaşanan depremlerin sonuçları hakkında ayrıntılı bilgi verdi ve deprem bölgesindeki vatandaşların yapılması gereken çalışmalar hakkında konuştu.

konut

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN