Dilan Polat'ın evine dozerlerle girdiler! Dilan-Engin Polat çiftinin kara kutusu her şeyi anlattı

Dilan Polat'ın evine dozerlerle girdiler! Dilan-Engin Polat çiftinin kara kutusu her şeyi anlattı

Kara para aklama, vergi kaçırma gibi çeşitli suçlardan haklarında soruşturma yürütülen Dilan Polat ve Engin Polat gündemdeki yerini koruyor. Soruşturmayla ilgili son bilgileri aktaran çiftin avukatı Ahmet Gün, polis ekiplerinin Cuma günü eve kepçelerle girip bahçeyi kazdıkları ve arama yaptıkları bilgisini verdi...

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan Engin Polat ile Dilan Polat'la diğer şüpheliler hakkında yapılan ihbarın ardından "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunlarına Muhalefet" suçlarından başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma dahilinde, 27 Ekim günü Polat ailesine ait 15 şirkete yönelik arama, el koyma ve inceleme kararı çıkmıştı. Karar sonrası harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve vergi müfettişleri şirketlerde arama yapmıştı. Aramalarda, şirketlerde ele geçirilen dijital materyaller ile defterler incelemeye alınmış, el konulan materyaller ekipler tarafından emniyete götürülmüştü.

dilan-polat-1.jpg

KEPÇELERLE ARAMAYA GİDİLDİ

10Haber'e son gelişmelerle ilgili açıklama yapan Polat çiftinin avukatı Ahmet Gün, polis ekiplerinin eve kepçeyle girdiğini söyleyerek, "Evleri Cuma günü arandı, bahçeleri kazıldı. Kepçelerle gidildi aramaya. Böyle bir arama görmedim ben açıkçası. Çok detaylı bir arama yapıldı. Kazmaya yönelik bir aramaydı" ifadelerini kullandı.

Çiftin evinin soruşturma başladıktan 1 ay sonra aranması ise dikkat çekti.

dilan-polat-2.jpg

MAL VARLIKLARINA EL KONULMADI

Polat çifti soruşturmasını yakından takip eden gazeteci Murat Ağırel, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Ahmet Gün'ün de mal varlıklarına el konulduğu iddiasını ortaya atmıştı. Gün, bu iddialar karşısında da şunları söyledi:

“Mal varlıklarıma tedbir konulduğu iddiası doğru değil. Hatta şu anda
bankadan çıktım. Benim için kara para aklayıcı, FETÖ imamı gibi
şeyler de söylendi. Onun gibi bu iddia da doğru değil. Ben Polat
çiftinin vergi mahkemesiyle ilgili bir dosyalarına bakıyorum. Benim
mal varlıklarıma tedbir konulsaydı e-Devlet’ten görebilirim ancak öyle
bir şey görmüyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN