Dilan Polat’ın hasta olduğu ortaya çıktı! Kelebek hastalığı merak konusu oldu… Yavaş yavaş bağışıklığı düşürüyor…

Dilan Polat’ın hasta olduğu ortaya çıktı! Kelebek hastalığı merak konusu oldu… Yavaş yavaş bağışıklığı düşürüyor…

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat son zamanlarda magazin gündeminden düşmezken şimdi de hasta olduğu haberleri ile gündeme geldi. Dilan Polat’ın halk arasında Kelebek hastalığı olarak bir rahatsızlığı olduğu öğrenildi. Bununla beraber kelebek hastalığı merak konusu oldu… Bağışıklığı resmen yavaş yavaş düşürüyor. İşte merak edilenler…

Son zamanlarda hem işi hem de özel hayatı ile sık sık gündeme gelen Dilan Polat bu kez de hastalığı ile gündeme geldi. Dilan Polat, geçtiğimiz günlerde ameliyat olacaktı lakin test sonuçlarındaki bazı değerler ameliyat olmasına engel oldu. Daha sonra daha detaylı testler yaptıran Polat, değerlerini takipçileri ile paylaştı. Yaptığı bu paylaşımlarda “Pozitif Lupus” hastalığı teşhisi aldığını açıkladı. Bu hastalık halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinirken sosyal medya kullanıcıları hastalığın detaylarını araştırmaya başladı. Peki pozitif lupus hastalığı nedir? Pozitif lupus hastalığı belirtileri nelerdir? Pozitif lupus hastası ne demek? İşte pozitif lupus hastalığı hakkında merak edilenler…

yeni-proje-001.jpg

POZİTİF LUPUS HASTALIĞI NEDİR?

Kelebek hastalığı olarak da bilinen lupus, romatizmal ve otoimmün bir rahatsızlık. En belirgin belirtisi ise yüzde meydana gelen ve ilk bakıldığında kelebeği anımsatan kırmızı kabarcıklardır. Cildin yanı sıra vücuttaki organları da etkileyebilen kelebek hastalığının teşhisi hayati öneme sahip.

yeni-proje-1-001.jpg

POZİTİF LUUS BELİRTİLERİ NELERDİR?

Ateş

Halsizlik

Kurdeşen

Saç dökülmesi

Yorgunluk

Eklemlerde ağrı, sertlik ve şişlik,

Nefes darlığı

Göğüs ağrısı

Gözlerde kuruluk

Yüz bölgesinde yanakları ve burnu kaplayan kelebek şeklinde döküntü veya vücudun başka yerlerinde kızarıklıklar

Güneşe maruz kalma ile ortaya çıkan veya kötüleşen cilt lezyonları

Birey soğuğa maruz kaldığında veya stresli dönemler geçirdiğinde beyaz veya maviye dönen el ve ayak parmakları ile baş ağrısı, kafa karışıklığı ve hafıza kaybı sayılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN