Diş fırçaları meğer bizimle konuşuyormuş da haberimiz yokmuş! Diş fırçası kıllarının renginin anlamları varmış

Diş fırçaları meğer bizimle konuşuyormuş da haberimiz yokmuş! Diş fırçası kıllarının renginin anlamları varmış

Diş ve ağız sağlığı için dişlerimizi düzenli olarak fırçalamalıyız. En az yarım dakika fırçalanması gereken dişler için diş fırçalarının kılları da sanılan aksine oldukça önemli. Diş fırçasının kıllarının farklı renkte olmasının ise ayrı bir nedeni var. Peki, diş fırçasındaki kıl fırçalarının rengi neden farklı? Diş fırçası kılları nasıl olmalı? İşte, diş fırçası kıllarının renginin farklı olmasının nedeni...

Standart diş fırçalarında kılların sadece beyaz veya tek renk olduğu fırçalar çok az. Çoğu diş fırçası modeli beyaz kılları her türlü farklı renk ve desendeki renkli kıllarla birleştirerek üretilir. Diş fırçasının aşınması ve yıpranması tamamen beyaz kıllara göre daha iyi fark edilebilir.

DİŞ FIRÇASI KILLARININ RENKLERİ NE ANLAMA GELİYOR?

Diş fırçasının kıllarının farklı renklerine göre yeni bir diş fırçasına ihtiyacınız olup olmadığını anlayabilirsiniz. Zamanla renkli kıllar solar, bu da aşınmanın ve yeni bir fırça ihtiyacının göstergesidir. Bu, diş fırçasındaki aşınmanın tamamen beyaz kıllara göre tespit edilmesini kolaylaştırır.

Bazı diş fırçalarında farklı renkli bir kıl ucu veya renkli bir orta bölüm bulunur. Bunlar, uygulanacak diş macununun alanını ve miktarını belirtmeye yöneliktir. Pek çok varsayımın aksine, dişlerinizi iyice fırçalamak için yalnızca bezelye büyüklüğünde diş macununa ihtiyacınız vardır.

dis-fircasinin-renkleri-ne-anlama-gelir.jpg

Aslında çok fazla diş macunu kullanmak ve bunun sonucunda ortaya çıkan aşırı florür, özellikle çocuklarda dişlere zarar verebilir.

Önerilen miktarın uzun süre aşılması durumunda, aşırı dozda florür dişlerde florozise yol açabilir; bu durum dişlerde sadece çirkin renk değişikliğine ve lekelere neden olmakla kalmaz, aynı zamanda diş minesinin kaybı nedeniyle dişlerin daha az dirençli ve ağrıya karşı daha duyarlı olmasına da neden olabilir.

DİŞ FIRÇASI NE ZAMAN DEĞİŞTİRİLMELİ?

Diş hekimleri, diş fırçasının yaklaşık 2 ayda bir ya da ciddi aşınma belirtileri olduğunda 2 aydan önce değiştirilmesini öneriyor. Diş fırçası kılları size diş fırçanızın ne kadar yıprandığını anlatıyor. Eğildikleri ve yıprandıkları anda fırçanızı değiştirmelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN