Diyet yapmaya son! Buna yöntemi uygulayan gözlerine inanamıyor! Kısa sürede iğne ipliğe döneceksiniz

Diyet yapmaya son! Buna  yöntemi uygulayan gözlerine inanamıyor! Kısa sürede iğne ipliğe döneceksiniz

Kilo alıp vermek vücudun genel işlevleri arasında yer alırken fazla kilolarından kurtulmak isteyenler de farklı yöntemler denemektedir. İsveçli bilim insanları zayıflamak isteyenler için o saat aralığını işaret etti. İşte zayıflamanın püf noktaları…

Vücutta yaşanan döngüler arasında ya kilo alıp vermek de yer alırken fazla kilolarından şikayetçi olanlar da çeşitli yöntemlere başvuruyor. Özellikle diyet ve spor kilo vermenin vazgeçilmez yöntemleri arasında yer alırken uzman isimler de zayıflamak için en uygun saat aralığını açıkladı. İngiltere merkezli MyLondon sitesinde Ulusal Bilimler Akademisi Bildirileri (PNAS) dergisinde yayınlanan araştırmanın sonucu herkesi şaşırttı. Uzmanlar kilo vermek için o saat aralığının işaret etti. İşte zayıflamanın püf noktaları…

UZMANLAR O SAATİ İŞARET ETTİ

İsveçli bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar kapsamında sabah saatlerinde yapılan egzersizin kilo vermek için daha etkili olduğu açıklandı. Yapılan araştırma kapsamında bilim insanları fareler üzerinde yaptığı araştırma ile sabah saatlerinde yapılan egzersizin daha etkili olduğuna karar verdi. Yapılan deneyde insanların yaptığı egzersize tekabül eden aktif erken evre adıyla bilinen dönemin dinlenme dönemlerine denk gelen zamanlarda yoğun tempolu egzersiz sonrasında vücut yağ oranları üzerindeki etkileri incelendi.

yoga.jpg

Yapılan araştırmada beslenmenin bağımsız tutulduğu belirtilirken aktif evrede yapılan egzersizlerin farelerin metabolizmasını daha çok hızlandırdığını ifade edildi. İsveç Karolinska Enstitüsü'nden Prof. Dr. Juleen Zierath, yapılan araştırmayla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Elde edilen sonuçların metabolizmayı hızlandırma ve yağ yakımı konusunda olduğuna değinen Zierath, sabah yapılan egzersizlerin akşam saatlerinde yapılan egzersize göre daha etkili olduğunu belirtti. Yapılan araştırmaların doğru olması durumunda kilolu kişiler için önemli bir detay olduğunu belirten Zierath, önemli bir bulgu olduğunun altını çizdi.

spor-yoga.jpg

Araştırmacılar tarafından yapılan açıklama kapsamında insan vücudundaki biyolojik saatin işlevlerde önemli bir rol oynadığı ifade edildi. Günün farklı saatlerinde yapılan egzersizlerin de metabolizmayı farklı etkilediği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN