Doğal olarak yüz tüylerinden kurtulmak daha önce bu kadar kolay olmamıştı! Deneyen bağımlısı oluyor

Doğal olarak yüz tüylerinden kurtulmak daha önce bu kadar kolay olmamıştı! Deneyen bağımlısı oluyor

Yüzdeki kılları almak istiyoruz, ancak onları almanın acısını ve çilesini yaşamak istemiyoruz. Peki yüzdeki tüyler nasıl alınır? Yüzünüzdeki tüyleri yavaş ama emin adımlarla yok etmek için acısız organik yöntemlerini bu haberimizde paylaştık...

Ağda, hepimizin aşina olduğu en yaygın yöntemlerdir. Yüzümüzün bunlardan hoşlanmadığını bilsek, kızarıklık ve acımaya başlasa da yine aynı rutine dönüyoruz. Bunları bir daha asla yapmamaya karar versek de, bir dahaki sefere bir fonksiyonumuz olduğunda aynı şeyi yaparız. Peki ya yüzünüzdeki tüyleri evde alabilirseniz? Doğal ilaçlarla mı? Bunlar anında sonuç vermese de, cildinize zarar vermeden size ağrısız bir işlem vaat edebilirler. Ancak, alerjiniz varsa herhangi bir bileşen kullanmamalısınız. Peki, ne bekliyorsun? Evde yüzdeki tüylerin nasıl alınacağını anlatalım.

yuzdeki-tuyler-neden-cikar-yuzdeki-tuyler-nasil-gider-1553257061-8303.webp

MERCİMEK VE PATATES

Patatesin cilde çeşitli faydaları vardır. Patateslerdeki yüksek miktarda katekolaz, cilt tonunuzun açılmasına yardımcı olur. Bu nedenle mercimek ve patates karışımını kullanmak sadece istenmeyen tüyleri yok etmekle kalmaz, aynı zamanda cildinizin daha parlak görünmesini sağlar.

İhtiyacınız olanlar:

  • Sarı mercimek, akşamdan suda ıslatılmış
  • Bir patates
  • 1 yemek kaşığı taze limon suyu
  • 1 çay kaşığı bal

Uygulanışı:

  1. Patatesin kabuğunu soyun ve ezin.
  2. Patates püresinin suyunu çıkarın.
  3. Mercimeklerin ıslatıldığı suyu süzün. Mercimekleri pürüzsüz bir macun haline getirin.
  4. Sarı mercimek ezmesine patates suyunu ekleyin.
  5. Bu karışıma limon suyu ve balı ekleyin.
  6. Bu karışımı istenmeyen tüylerin olduğu bölgelere uygulayın.
  7. Macun tamamen kuruyana kadar yaklaşık 20-30 dakika bekletin.
  8. Çıkarmak için parmaklarınızı kuru macunun üzerine sürmeye başlayın.

Bunu Ne Sıklıkta Yapmalısınız?

Bunu haftada bir veya iki kez yapabilirsiniz.

Dikkat

Bazı insanların çiğ patateslere alerjisi vardır. Patatesleri soyduklarında, kazıdıklarında ve hatta dokunduklarında kaşıntılı ellerden ve deri döküntülerinden şikayet ederler. Bu nedenle, mutfağa hiç adım atmadıysanız ve cildinizin patateslere nasıl bir tepki vereceğinden emin değilseniz, bunu uygulamadan önce bir yama testi yaptığınızdan emin olun.

5b9mzholueonrsrfqsmvwg.webp

YUMURTA AKI VE MISIR NİŞASTASI

Yumurta akı, istenmeyen tüylerden kurtulmanın mükemmel bir yoludur. Yapışkandır ve sakalınızda ince bir film oluşturur. Bu, kuruduğunda saçın yırtılmasına yardımcı olur. Şeker ayrıca karışımın yapışkanlığına katkıda bulunur ve mısır unu kalın ve pürüzsüz bir kıvam vererek epilasyonu kolaylaştırır.

İhtiyacınız olanlar:

  • Bir yumurta
  • 1 çay kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı şeker

Uygulanışı:

  1. Yumurtanın sarısını beyazından ayırın.
  2. Yumurta beyazına mısır unu ve şekeri ekleyin.
  3. Pürüzsüz bir macun oluşana kadar çırpın.
  4. İstenmeyen tüylerin olduğu bölgelere uygulayın.
  5. Tamamen kuruyana kadar yaklaşık 20-25 dakika bekletin.
  6. Kuruduktan sonra kabuğunu soyun.

Bunu Ne Sıklıkta Yapmalısınız?

En iyi sonuçlar için bu rejimi haftada 2-3 kez uygulayın. Biraz acı verici olabilir… ama bu ağda bantlarından daha fazla değil, güven bana!

Dikkat

Akneye meyilli cilde sahip olanlar için bu çareyi kullanmak gözeneklerin tıkanmasına ve sivilce olasılığının artmasına neden olabilir. Ayrıca yumurtada bulunan salmonella bakterilerinin varlığı, özellikle kırık cilde uygularsanız cilt enfeksiyonlarına yol açabilir. Hassas cilde sahip olanlar, yumurta akılarının sivilcelere ve artan hassasiyete yol açabilecek A vitamini içerdiğini bilmelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN