Dünyanın en hızlı yağ yaktıran besini meğer burnumuzun dibindeymiş! Yağları çatır çatır eritiyor

Dünyanın en hızlı yağ yaktıran besini meğer burnumuzun dibindeymiş! Yağları çatır çatır eritiyor

Kilo vermede en önemli noktalardan biri yağ yakmak. Vücut enerji olarak yağları kullandığında, adipoz dokuda (yağların depolandığı doku) depolanmış trigliseritler hormon duyarlı lipaz enzimi ile parçalanır. Peki, en hızlı yağ yaktıran yiyecek hangisi? En çok yağ yakan yiyecek hangisi? İşte, en hızlı yağ yaktıran besin...

Enerji olarak, yüksek kalorili beslendiğimizde fazlalık enerji yağ olarak adipoz dokuda depolanır. Oluşmuş bir yağ hücresinin ölmesi mümkün değil. Fakat egzersiz ve sağlıklı beslenme karar.com anlayışı ile oluşmuş yağ hücrelerinin boyutu küçülebilir. Yağ kaybını artırmak için beslenme ile egzersizi entegre bir şekilde uygulamak daha kolay ve hızlı bir şekilde istenilen sonuca ulaşmamızı sağlayacak.

Dr. Neal Barnard, kilo vermek isteyenlerin diyet listesine mutlaka yaban mersinini eklemelerini önerdi. Dr. Neal Barnard, yaban mersinini sevmeyenlere ahududu da dahil olmak üzere aynı aileden sayılabilecek orman meyvelerini tüketmelerini önerdi.

2022/05/16/yaban-mersini-nedir.webp

YABAN MERSİNİ ZAYIFLATIR MI?

Yurt'ta yer alan habere göre, Dr. Neal Barnard, şunları söyledi:

"Bu gıdalar bakımından daha zengin beslenen ve diyetlerine bunları dahil eden insanlar kilo veriyor. Tatlı olarak yaban mersini yiyorsanız, rafine şeker tüketmezsiniz; belki de bu da işin bir parçası. Düzenli olarak tüketildiğinde karar.com kilo vermeye başladığınızı göreceksiniz, bunun ise yüksek lif içeriğinden kaynaklandığını düşünüyoruz."

YABAN MERSİNİNİN FAYDALARI NELER?

Yaban mersini; lif, C vitamini, B6 vitamini, folat içerikleriyle öne çıkıyor. Yaban mersini; tansiyonu dengelemek, kalp hastalıklarından korumak, hafızayı güçlendirmek, hızlı iyileşmeyi sağlamak gibi pek çok faydası var.

  • Hafızayı iyileştirir
  • Kanseri önlemeye yardımcı olur
  • Kan şekerini dengeler
  • Kalp sağlığına iyi gelir
  • Tansiyonun dengelenmesine katkıda bulunur
  • Bağışıklığı güçlendirir
  • Sindirim sistemine iyi gelir
  • Göz sağlığına iyi gelir
  • Kemik sağlığına iyi gelir
  • Cilt sağlığına iyi gelir

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN