Dünyanın En Hoş Kokusuyla 10 Yaş Gençleşin! İşte Gül Çayının Zamana Karşı Mucize Gücü

Dünyanın En Hoş Kokusuyla 10 Yaş Gençleşin! İşte Gül Çayının Zamana Karşı Mucize Gücü

Gül deyince aklımıza hemen romantizm, aşk, sevgi gibi kelimeler geliyor. Ama gül çiçeği sadece bunlardan ibaret değil. Reçeli ve tatlısının yanı sıra hayatınıza katan diğer mucizeleri duyunca adeta ağzınız açıkta kalacak. Çeşit çeşit kokular yayan gül çayını içen zaman makinasına girmiş gibi olacak. Dünyanın en hoş kokusuyla 10 yaş gençleşmenin sırlarını anlatıyoruz. İşte gül suyunun bin bir çeşit faydası.

Gül sadece bir çiçekten ibaret değil. Hemen hemen hayatımızın her alanında bulunan gül çiçekleri; kremler, şampuanlar, temizlik ürünleri, reçeller, pastalar yani aklınıza gelecek her alanda kullanılmaktadır. Bu muhteşem kokulu çiçeklerin gençleştirme özelliği de mevcut. Suyunu elde edeceğiniz gibi çayını da kendiniz yapabilirsiniz. Peki siz hem güzel kokup hem de gençleşmek ister misiniz? İşte gül yapraklarının insan vücuduna mucize etkileri.

gul-yaoraklari.jpg

GÜL YAPRAKLARININ MUCİZESİNE İNANAMAYACAKSINIZ

Kadınların her ay büyük sancılar ve ağrılar çektiği özel günlerden olan adet kanamaları için en etkili bitkilerden biri güldür. Bir kaç yaprağını çayınıza katıp içtiğinizde ağrılarınızı aspirin gibi kesecektir. Sakinleştirici etkisiyle de o dönemler gergin ve sinirli yapınız yumuşayacaktır İçeriğinde bulunan maddelerden dolayı enfeksiyonel sorunlara bire bir yaramaktadır. Vücudunuzun kötü ve yabancı bakterilere karşı korunmasını sağlayan gül çiçeği, idrar yolunda oluşan enfeksiyonunda kökünü kurutmakta. Bağışıklık sistemine de iyi gelen gül gaz ve şişkinlik gibi durumlarda da işe yaramaktadır.

gul.jpg

YAŞLANMAYI GEÇİKTİRİN

En büyük sorunlarımızdan biri haline gelen kırışıklar ve yüz lekeleri içinde en etkili çözümler yine gül yapraklarında gizli. İçerisinde bulunan A ve E vitaminleri sayesinde cilde parlaklık ve canlılık sağlayan gül yaprakları, hasarlı deriyi temizleyip ölü hücrelerden kurtarmaktadır. Böylelikle gençleşen cilt taze bir görünüm kazanmaktadır. Cilt nemlenir ve yaşlanma ertelenir. Gül, Göz çevresinde bulunan ve genelde nikotin tüketimi ya da içsel sağlık sorunlarından dolayı oluşan siyah halkalardan da sizi kurtarmaktadır. Çayınıza kattığınız gül yapraklarını düzenli kullandığınızda zamanlar siyah halkaların açıldığını göreceksiniz.

gul-cay.jpg

GÜL YAPRAKLARI NASIL KULLANILMALI?

Tüm güzelliklerini ve faydalarını sıraladığımı bu gül yapraklarını peki nasıl kullanabilir? Gül yapraklarını su ile kaynatıp ta içebilirsiniz çayını yaparak da tüketebilirsiniz. Gül çayının yapımı ise şöyle;

Öncelikle tomurcuk olan güllerimizi biraz kurutmaya alıp, çay için demleyebiliriz. Bunun için öncelikle bir kaç gül tomurcuğunu alıp, bir çay bardağına koyalım ve ardından üzerine sıcak su dökelim. Bunu bu şekilde kullanmak istemeyenler ise çaydanlıkta normal çay demler gibi yapabilirler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN