Duvardaki yağ lekelerinden kurtulmanın kolay yolu var! Artık sadece 5 dakikanızı alacak

Duvardaki yağ lekelerinden kurtulmanın kolay yolu var! Artık sadece 5 dakikanızı alacak

Duvardaki yağ lekelerini temizlemek için evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz yöntemleri sizler için derledik. İşte yağ lekelerini temizleme yöntemleri...

Duvarlardaki yağ lekelerini temizlemenin evde uygulanabilecek kolay yöntemlerini sizler için derledik. Yağ lekelerinin kaynağı farklı olabilir; genellikle yemek pişirirken sıçrayan yağlar duvarlarda lekelere neden olur. Ancak bazen saç bakım yağları veya el kremleri gibi ürünlerin duvarlara temas etmesi de lekelenmelere yol açabilir.

YAĞ LEKESİ ÇIKARMA YÖNTEMLERİ

3

Yağ lekeleri zamanla hoş olmayan bir görüntü oluşturur, duvar rengini solmasına, göçüklerin oluşmasına ve boyanın aşınmasına neden olur. Bu da ekstra masraflara yol açabilir. İşte duvardaki yağ lekelerini temizlemenin etkili yöntemleri:

Karbonat: Karbonat alkali yapısı ve aşındırıcı özellikleri sayesinde etkili bir temizlik malzemesidir. Bir kaba karbonat ve ılık suyu karıştırarak macun kıvamına getirin. Bu karışımı duvardaki yağ lekelerinin üzerine fırça yardımıyla sürün. Bir süre bekletin ve ardından nemli bir bezle silerek lekelerin temizlenip temizlenmediğini kontrol edin.

Bulaşık Deterjanı: Bir miktar bulaşık deterjanını ılık suyla karıştırın. Temiz ve aşındırıcı olmayan bir süngerle duvardaki yağ lekelerini ovalayarak temizleyin. Lekeler kaybolana kadar işlemi tekrarlayın. Son olarak nemli bir bezle alanı temizleyin.

Beyaz Sirke: Sirke, içerdiği asit sayesinde yağ bazlı lekelerin temizlenmesinde etkilidir. Bir sprey şişesinde beyaz sirke ve ılık suyu karıştırın. Bu karışımı yağ lekelerinin üzerine sıkın, bir süre bekletin ve ardından nemli bir bezle silerek temizleyin. Sirke uzun süre duvarda kalırsa aşındırıcı etki yapabileceğinden kalıntı bırakmamaya özen gösterin.

Mısır Nişastası: Mısır nişastası da aşındırıcı özelliği sayesinde yağ lekelerini temizlemede kullanılabilir. Ilık suyla mısır nişastasını karıştırarak macun kıvamına getirin. Bu karışımı lekeli alana fırça yardımıyla sürün, bir süre bekletin ve ardından nemli bir bezle temizleyin. Eğer lekeler hala geçmediyse işlemi tekrarlayın.

Bu yöntemler duvardaki yağ lekelerini etkili bir şekilde temizlemenize yardımcı olacaktır. Ancak herhangi bir duvar yüzeyine uygulamadan önce, duvarın dayanıklılığına ve boyanın tahriş olabileceği durumlara dikkat etmek önemlidir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN